Copy
Prachtige foto's van werk aan havenspoorlijn

Spoornieuws 22

2017: goede prestaties en veel werk aan spoor en stations


2017 was een goed jaar voor ProRail. De punctualiteitscijfers zijn netjes met gemiddeld 7.000 treinritten per dag, waarvan 91% op tijd rijdt. Het uitvalcijfer schommelt net als in 2016 rond de 2%. Dat willen we in 2018 verbeteren. Onder andere deze feiten komen naar voren in het vandaag gepubliceerde jaarverslag (pdf).
Lees verder
Nu online: Jaarverslag 2017

ProRail wil Nederlandse spoor als proeftuin voor innovatie


President-directeur Pier Eringa van ProRail wil het Nederlandse spoor gebruiken als Europese proeftuin voor innovaties zoals automatisch rijdende treinen (ATO) en spoorbeveiligingssystemen als ERTMS. Daarvoor pleitte hij tijdens de presentatie van het jaarverslag op donderdag 31 mei.
Lees verder

Hoe houden we Amsterdam bereikbaar via het spoor?


Het reizigers- en goederenvervoer per trein blijft de komende jaren fors groeien, ook in de regio Amsterdam. Tot 2030 zal het reizigersvervoer (gerekend in kilometers) rond Amsterdam met ongeveer 50 procent stijgen, terwijl dat in de rest van Nederland zo'n 35 procent is. Om de regio bereikbaar te houden per trein maakt ProRail plannen om de capaciteit van spoor en stations rond Amsterdam te verruimen.
Meer info

ProRail wint 'Oscar van het spoor'


Wim Verheul en Maurits Arnolds van ProRail hebben de ‘Oscar van het Spoor’, oftewel de Jan van Stappen Spoorprijs, in ontvangst mogen nemen. Ook de 'Selfie Conducteurs' Mustafa Hosgören en Onur Yürükel van de NS vielen in de prijzen.
Lees verder

Bronzen Esprix Award voor ProRail campagne


Het Nederlandse spoornetwerk is het meest complexe ter wereld. Daarom zoekt ProRail continu naar de beste vakmensen. Om hen te overtuigen bij ProRail te komen werken voeren wij campagne waarin we laten zien wat we doen op het gebied van duurzaamheid, vernieuwingswerk, veiligheid en innovatie. Deze ProRail-campagne heeft de bronzen Esprix Award 2018 gewonnen.
Lees verder

Dronevideo: busbrug Zwolle klaar voor de start


ProRail bouwt bij Zwolle een gigantische busbrug. Het gevaarte is in de afgelopen dagen op hoogte gebracht en op honderden wielen gezet. Vanaf vrijdagavond kunnen we de brug naar de juiste plaats rijden.
Meer info

Video: Nieuwe wissels derde spoor Zevenaar


Nog tot en met zondag wordt er in Zevenaar hard gewerkt aan de aanleg van een derde spoor tussen Zevenaar-Oost en de Duitse grens. Afgelopen dinsdag werden er door de spoorwerkers van Dura Vermeer in opdracht van ProRail een paar gigantische wissels geplaatst afkomstig van Voetstalpine Wisselbouw Nederland uit Hilversum. Een spectaculair gezicht.
Meer info

Onlangs gepubliceerd


Copyright © 2018 ProRail, All rights reserved.

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren     
Lees online