Copy
Weekendwerk: Spoorverdubbeling Utrecht Centraal en Leidsche Rijn

Spoornieuws #48

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Video: Dubbel koninklijk bezoek op Utrecht Centraal 


Hoog bezoek op Utrecht Centraal! Koningin Máxima en koningin Mathilde van België bezochten het nieuwe station Utrecht Centraal. Het bezoek was onderdeel van het staatsbezoek van België aan Nederland en een opwarmer richting de opening van het station op woensdag 7 december.
Lees verder

Trein vertrekt sneller met 'afteller'


17 seconden minder lang wachten tot je trein vertrekt en 17 seconden minder lang wachten voor een overweg. Het lijkt niks maar met die paar seconden extra kun je misschien net je overstap halen. Of je hoeft minder lang te wachten voor een dichte overweg. Dan zijn die 17 seconden interessant!
Lees verder

Vier miljoen voor snerpende treinen


Goed nieuws voor bewoners rondom de rails: we krijgen vier miljoen euro van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu voor de aanpak van geluidsoverlast langs het spoor.
Lees verder

ProRail wil van onbewaakte overwegen af


ProRail wil zo snel mogelijk van onbewaakte overwegen af. Nederland telt in totaal zo’n 2.500 overwegen. 1.800 daarvan liggen aan de openbare weg en zijn publieke oversteekplaatsen. Het grootste deel daarvan is dan ook beveiligd met overwegbomen, bellen en lampen. 
Lees verder
De Ontknoping: Luchtbeelden Utrecht Centraal

Ontknoping in Utrecht: meest complexe spoorklus ooit


De laatste hand is gelegd aan de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal. Tegelijkertijd werd gewerkt aan het sluitstuk van De Ontknoping: de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. De sporen zijn ontknoopt, verdubbeld en compleet vernieuwd. Daarmee is er ruimte is voor meer treinen, die sneller het station in- en uit kunnen rijden. Wat kwam er bij dit complexe project kijken? Dat vertelt projectmanager Jaap Balkenende.
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren