Copy

Spoornieuws #29

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Speciaal voor jou maken wij een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Share
Share

Nu actueel
Spoorvernieuwing Eindhoven van start


Het is bijna zover. Komende zaterdag start de grote spoorvernieuwing ten oosten van station Eindhoven. ProRail en aannemer VolkerRail hebben honderden spoorwerkers paraat staan om in drie weken tijd spoorstenen, spoorstaven, dwarsliggers en wissels te vernieuwen. De impact voor reizigers is groot.
Lees verder

Video: Nieuwe perrons en sporen voor Utrecht Centraal 


Verbaasd keken in- en uitstappende reizigers op de sporen 20 en 21 van Utrecht Centraal 13 juli 's ochtends om zich heen. Ze stonden op het brede, gloednieuwe perron 8 aan de Jaarbeurszijde, dat zojuist geopend was.
Lees verder

Oude stoomlocomotief haalt Intercity van het spoor


Een bijzonder plaatje: oud materieel uit het museum sleept nieuw materieel naar zijn bestemming. De bovenleiding tussen Hoorn en Enkhuizen werd vrijdag 10 juli op een overweg kapot gereden door een vrachtauto. Toen zaten we met een gestrande Intercity in onze maag...
Lees verder

Terugblik eerste omleidingsperiode 3e spoor Duitsland

 
De eerste omleidingsperiode voor goederentreinen vanwege de aanleg van een 3e spoor in Duitsland zit erop. Tien weken lang zijn treinen omgeleid via de Brabantroute en Oost Nederland. Een terugblik met de belangrijkste bevindingen.
Lees verder
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden    update mailvoorkeuren