Copy
🔥 Foto's: rampenoefening spoortunnel Best

Spoornieuws #45

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

De nieuwe spoorbrug bij Utrecht: een mooie compositie


Vrijdag 17 november is het zover: dan start ProRail met de plaatsing van de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Wat is de gedachte achter het ontwerp van de brug? Architect Paul van der Ree van studioSK Movares licht het toe.
Kijk live via webcam

Kijk naar de sloop van de Botlekbrug


Voor wie zaterdag even geen zin heeft in voetbal: we gaan weer aan de bak met de sloop van de oude Botlekbrug. In de schaduw van de nieuwe staat steeds een stukje minder van de ouwe blauwe. Zaterdag 11 november verdwijnt er weer een flink brok. Live meekijken kan, via een webcam.
Lees verder

Amsterdam klaar voor de toekomst


Het spoorwegnet wordt geschikt gemaakt voor de huidige én toekomstige groeivraag van vervoerders en reizigers. Daarom werken ProRail en vervoerders samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Op drukke trajecten rijden straks vaker en sneller treinen.
Lees verder

Update bouw station Assen


Station Assen is in aanbouw. ProRail bouwt een nieuwe overkapping van hout en een nieuwe tunnel onder de sporen. De houten dakconstructie is door zijn bijzondere ontwerp een echte blikvanger. Hoe staat de bouw ervoor? Kijk de foto's en video.
Lees verder

Kunst op het spoor


Heb jij de pop-up perronmusea van BN'ers Floortje Dessing, Filemon Wesselink, Kenny B en Soufiane Touzani gemist? Bekijk ze op onze website en lees de leuke reizigersverhalen op Facebook
 
BI & Data Science Award 2017 | Finalist ProRail

ProRail gaat voor titel slimste organisatie


Het digitale stembureau voor de Dutch Business Intelligence Data Science Award is geopend. Vind jij dat ProRail erkenning verdient voor de manier waarop we big data inzetten om het spoor te verbeteren? Breng dan voor 7 december je stem uit, zodat ProRail naast de juryprijs ook kans maakt op de publieksprijs. [Meer informatie]
Breng je stem uit

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2017 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren