Copy
Het laatste nieuws, mooie foto's en interessante video's

Spoornieuws #10

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

ProRail wil het grootste zonnedak van Nederland


ProRail wil in 2030 haar eigen elektriciteitsverbruik zelf op wekken, onder andere door alle (geschikte) stationsdaken, fietsenstallingen en perronoverkappingen te voorzien van zonnepanelen, met schermen langs het spoor die spoorgeluid weren en tegelijkertijd energie opwekken.
Lees verder

Station Heeze in de lift


Station Heeze staat een flinke metamorfose te wachten. Om de toegankelijkheid en veiligheid van het station te verbeteren realiseert ProRail een traverse, voetgangersbrug over de sporen, met liften. De traverse wordt in 2018/2019 gebouwd.
Lees verder
ProRail alleen voor mannen?!

Video: ProRail alleen voor mannen?!


Zwaar werk, smerige handen, haren natgeregend en je werkschoenen onder de smurrie: Is de spoorsector alleen geschikt voor mannen?! Bouwmanager Damhuis van ProRail geeft je het antwoord.
Lees verder

Eindhoven Strijp-S proeftuin nieuwe banken


ProRail plaatste vorige week nieuwe banken op station Eindhoven Strijp-S. Net als station Eindhoven heeft Strijp-S nu banken met een houten zitting en leuningen. Om het milieu te sparen hergebruikten we de frames van de oude, zwarte draadstalen banken.
Lees verder

Station Eindhoven krijgt 1.900 zonnepanelen


Op de monumentale perronoverkapping op station Eindhoven worden deze zomer 1.900 zonnepanelen geplaatst. Dat is voldoende om minimaal 60 % van de energie op te wekken die ProRail jaarlijks verbruikt op station Eindhoven.
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren