Copy

Spoornieuws #26

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Spanning op de lijn


ProRail heeft op verzoek van het ministerie van IenM nut, noodzaak en mogelijkheden onderzocht voor het verhogen van de spanning op de bovenleiding naar 3000 Volt (3KV). Het huidige systeem van 1500 Volt (1,5KV) op de bovenleiding kent relatief veel energieverlies in het systeem en levert een beperkt tractievermogen.
Lees verder

Extra beveiliging emplacement Venlo


Een aantal seinen op emplacement Venlo is sinds kort uitgerust met twee beveiligingssystemen: het Nederlandse ATB-vv en het Duitse Indusie. Beide systemen zorgen ervoor dat treinen automatisch tot stilstand worden gebracht na het passeren van een rood sein.
Lees verder

Mijlpaal station Breda: nieuwe reizigerspassage helemaal opengesteld


Na vier jaar bouwen kunnen mensen weer van noord (Belcrumzijde) naar zuid (centrumzijde) door het station in Breda. Vrijdagochtend vroeg zijn de laatste bouwhekken verwijderd en werden er Snelle Jelle’s uitgedeeld aan de vroege reizigers om met hen de snelle doorsteek te vieren.
Lees verder

Treinen rijden tijdens stroomstoring Amsterdam door


Stroomstoringen kunnen het treinverkeer ernstig ontregelen. Gelukkig gebeurt het niet zo vaak. Eén procent van alle storingen vorig jaar werd veroorzaakt door een defect bij een nutsbedrijf. Maar als het gebeurt is de impact vaak wel groot. Seinen en wissels werken niet meer en treinen komen tot stilstand.
Lees verder
Utrecht Centraal: Het dak gaat dicht!

Video: Het dak gaat dicht op station Utrecht Centraal


Het grootste deel van het werk zit erop op station Utrecht Centraal. In de afgelopen dagen is het laatste gedeelte van het dak dichtgemaakt. Om dit te vieren, zijn reizigers in de stationshal getrakteerd op een lekker ijsje. Dat hebben ze wel verdiend, na alle wateroverlast van de afgelopen periode.
Lees verder
Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren