Copy

ProRail spoornieuws #45

ProRail mag ook tweede onbewaakte overweg in Lunteren afsluiten


De rechter heeft uitspraak gedaan in het kort geding dat was aangespannen door een rechthebbende van een onbewaakte overweg in Lunteren. ProRail wil de overweg aan de Zandkamp afsluiten met betonblokken. De eiser was het daar niet mee eens en spande een kort geding aan tegen de voorgenomen sluiting door ProRail.
Lees verder

Videoserie over spoorgoederenvervoer van start op YouTube


Vanaf woensdag 14 november publiceert ProRail om de week een aflevering uit een 4-delige videoserie over het spoorgoederenvervoer in Nederland. In een aankondigingsvideo doet John Voppen als directeur Operatie van ProRail alvast de aftrap. Hij legt daarbij uit hoe belangrijk goederenvervoer per spoor is. 
Lees verder

Grootscheepse werkzaamheden rond Schiphol en Amsterdam


Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november werkt ProRail op 14 locaties aan het spoor rond Schiphol en Amsterdam. De werkzaamheden variëren van het verhogen van perrons tot het vernieuwen van wissels en bovenleidingen. Op Schiphol vernieuwen we de stroomvoorziening. Check vóór vertrek de Reisplanner!
Lees verder

Greenport Venlo krijgt nieuwe spooraansluiting


In Venlo is maandag 12 november het startschot gegeven voor de aanleg van een nieuwe spooraansluiting voor de toekomstige Railterminal Greenport Venlo. ProRail en aannemer Dura Vermeer Railinfra gaan in opdracht van het ontwikkelbedrijf Greenport Venlo in totaal 6 kilometer nieuw spoor aanleggen. 
Lees verder

Sneakpreview op het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer


Aannemers Vobi en Strukton zijn nog keihard aan het werk om alles dat af moet op tijd af te krijgen, maar we wilden toch alvast laten zien hoe het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer eruit komt te zien. Het nieuwe treinstation tussen Gouda en Den Haag wordt zondag 9 december in gebruik genomen.
Lees verder
Preview onderdoorgang Deventer Colmschate

Preview gloednieuwe tunnel Deventer Colmschate


We zijn ver gevorderd met de aanleg van de tunnel bij station Deventer Colmschate. Alvast een kijkje nemen? Check de video!
Lees verder

Copyright © 2018 ProRail, All rights reserved.

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren     
Lees online