Copy
Weekendwerk in Harlingen

Spoornieuws #12

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week

Tweet
Share
Share
Pin
Forward
ProRail vernieuwt Utrecht: wat gebeurt er nog in 2016?

Megaklus Utrecht dit Paasweekend


Rond Pasen werken wij rond Utrecht 81 uur aan één stuk door. Op Goede Vrijdag begint het werk om 19.00 uur en het gaat door tot en met Tweede Paasdag. We sluiten onder andere nieuwe stukken spoor aan op het bestaande spoor en er worden twee hogesnelheidswissels ingeschoven. Daarna kunnen de treinen bij Lunetten door de nieuwe dive-under rijden. Dit is weer een grote stap in het uitbreiden van de spoorcapaciteit rond Utrecht. Kijk hier voor een overzicht van de werkzaamheden aan het station en de sporen in 2016. Eind dit jaar is Utrecht Centraal klaar voor de toekomst.
Meer info

Minister tekent tracébesluit Zuidasdok


Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft het tracébesluit Zuidasdok ondertekend. Daarmee is een belangrijke stap gezet voor de uitbreiding en modernisering van station Amsterdam Zuid door ProRail.
Lees verder

Video: Digitaal schouwen


Digitaal schouwen is een innovatieve en efficiënte manier om te checken of objecten langs het spoor (zoals seinen en informatieborden) correct zijn vastgelegd in de documenten die door machinisten worden gebruikt wanneer ze aan het werk zijn.
Lees verder

Wereldprimeur in 3D voor station Delft


Station Delft wordt als eerste gebouw ter wereld in 3D ingeschreven in het Kadaster. Hierdoor zijn de eigendomsverhoudingen van zogeheten gecombineerde bouwwerken in een oogopslag duidelijk.
Lees verder

Nieuwe topstructuur ProRail


Vanaf 1 april krijgt ProRail een nieuwe topstructuur bestaande uit een Raad van Bestuur en een Executive Committee. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het besturen van ProRail, het Executive Committee is belast met de operationele uitvoering. Met deze indeling kan ProRail slagvaardiger inspelen op de wensen van klanten en samenleving.
Lees verder
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Lees online 
Meer nieuws
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren