Copy

Spoornieuws #35

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Share
Share

Brugpiep niet onder die bomen door 


Spannend hoor, voor het eerst naar de brugklas. Een nieuwe school en ook een nieuwe fietsroute. Misschien vind je ook nog een overweg op je pad, maar ken jij de overwegregels wel?
Lees verder

Video: Grote puzzel, kleine aanpassingen


Het is weer gelukt. Na flink puzzelen, rekenen en afstemmen met vervoerders en reizigersorganisaties is de dienstregeling op het spoor voor 2016 klaar. ProRail heeft wederom in totaal ongeveer 3,3 miljoen treinritten verdeeld op het Nederlandse spoor. Benieuwd hoe het spoor wordt verdeeld?
Bekijk de video

Spoorwerk trekt wissel over de weg


Speciaal voor de bouw van nieuwe wissels in het spoor bij Zevenaar is een oplegger ontworpen die wisselonderdelen van ruim 38 meter over de weg van Hilversum naar Zevenaar heeft gebracht. En ja, dat betekent ook een paar rotondes pakken met een vrachtwagencombinatie van ruim 42 meter...
Lees verder

Spoorwerk Assen later met oog op reiziger 


De vernieuwing van de sporen met aanleg van een keervoorziening voor treinen bij station Assen wordt later uitgevoerd dan gepland. In de beoogde bouwperiode in augustus 2016 is er al zo veel werk op het spoor in Nederland, dat er niet genoeg mensen zijn om ook het werk in Assen uit te voeren. 
Lees verder
Dit is Esat. Al negentien jaar bedient de vader van drie kinderen de spoorbrug over het Noordhollandsch kanaal. Esat kan goed alleen zijn. Gelukkig maar, want het beroep van brugwachter kan best eenzaam zijn. 
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Lees ProRail mail online

Bekijk het archief 

Geplande spoorwerkzaamheden
Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden    update mailvoorkeuren