Copy
Goederentrein in zomers landschap ☀

Spoornieuws #29

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

ProRail en NS maken stap naar hoogfrequent rijden


Tussen Amsterdam en Eindhoven rijdt vanaf december 2017 iedere tien minuten een trein. Deze toekomstige frequentieverhoging van het treinverkeer is mede mogelijk gemaakt door de grootschalige vernieuwing van de sporen in Utrecht en Den Bosch.
Lees verder

Zoeken naar duurzame oplossing voor Moerdijkbrug


Maandag 18 juli werd ’s middags op de Moerdijkbrug een gebroken spoorstaaf geconstateerd, waardoor het treinverkeer hinder ondervond. De afgelopen tijd zijn reizigers en vervoerders op de Moerdijkbrug vaker geconfronteerd met een defect aan het spoor.
Lees verder
Projectupdate werkzaamheden rond Utrecht Centraal (juli 2016)

Video: Weer grote klus geklaard rond Utrecht


ProRail werkte de afgelopen negen dagen 24/7 aan de spoorvernieuwing rond Utrecht. De werkzaamheden waren keurig op tijd afgerond. Doel van de operatie: ruimte maken voor meer treinen. En dat is prettig voor reizigers. Op de video legt onze bouwmanager Ronald Hazeu uit wat we gedaan hebben.
Lees verder

ProRail en de 100ste Vierdaagse


Ook bij de 100ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse leveren we onze bijdrage voor begeleiding bij overwegen. Er rijden tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten langere en extra (nacht)treinen om alle wandelaars, toeschouwers en feestvierders naar hun bestemming te brengen. 
Lees verder

Van de heuvels naar de Friese meren? Bereid je voor!


Reis je deze zomer met de trein? Heerlijk wandelen door het heuvelland of op koopjesjacht in de stad? Voor alle bestemmingen geldt: vergeet niet om je treinreis vooraf te plannen, want de sporen en stations worden op tal van plekken vernieuwd.
Lees verder
Wat vinden onze 2,2 miljoen buren? | ProRail

Video: Wat vinden onze 2,2 miljoen buren?


ProRail beheert ruim 7.000 km spoor en meer dan 400 stations. In de directe omgeving van het spoor wonen maar liefst 1 miljoen mensen. Als wij werken aan het spoor of een station kan dat hinderlijk zijn voor omwonenden. Daarom informeren we onze ‘buren’ tijdig over de werkzaamheden, zodat zij niet overvallen worden. Elk jaar willen wij weten of zij tevreden zijn over onze informatievoorziening. Ook dit jaar hebben wij hun mening gevraagd.
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren