Copy

Spoornieuws #02

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Share
Share
Forward

Stationshal Den Haag Centraal bijna klaar


De laatste klussen worden nu nog uitgevoerd zodat staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu de geheel vernieuwde stationshal van Den Haag Centraal op 1 februari officieel kan openen. De afgelopen jaren heeft ProRail het station flink onder handen genomen.
Lees verder

Bubbels en babbels leiden nieuw spoorjaar in


Afgevaardigden van het ministerie, de Tweede Kamer, vervoerders, reizigersorganisaties, gemeentes en provincies proostten dinsdag in Amersfoort op een mooi nieuw spoorjaar.
Lees verder

ProRail toont drietal innovaties


Een van de goede voornemens voor het nieuwe jaar van ProRail is meer aandacht voor innovatie. Op de Nieuwjaarsborrel toonden wij drie innovatieve ontwikkelingen: de rolpantograaf, smart sensoren en frontcamera’s op treinen.
Lees verder

Storingen op het spoor in 2015


Gisteren stonden er berichten in de media over een toenemend aantal storingen op het spoor op basis van informatie van rijdendetreinen.nl. Hoe zit dat eigenlijk met die storingen?
Lees verder

Bovenleiding Zwolle–Wierden op ‘olifantspoten’ uit Coevorden


'Elefantenfüße' noemt de Duitse fabrikant uit Coevorden de betonnen fundaties waarop straks de masten voor de bovenleiding op het traject Zwolle – Wierden komen te staan. Het zijn niet de enige onderdelen die in de regio worden geproduceerd. Ook de stalen masten waaraan de stroomkabels straks worden bevestigd, worden 'om de hoek' gemaakt.
Lees verder
Timelapse HSE: Bouw van viaduct en overkapping in beeld (okt-dec 2015)

Timelapse Haags Startstation Erasmus: Bouw van viaduct en overkapping in beeld (okt-dec 2015)

Meer info
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Automatisch afbeeldingen laden? Voeg mail@prorail.nl toe aan je adresboek.

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren