Copy
Mooie foto's: Liggers gelegd bij viaduct Hessenweg Zwolle

Spoornieuws 27

Eringa ontvangt koning op nieuw station Eemshaven 


Wat een stralende dag! Mooi voor de ontvangst van de koning: hij opende woensdag 20 juni de spoorlijn Roodeschool – Eemshaven. ProRail directeur Pier Eringa heette hem persoonlijk welkom op het nieuwe station Eemshaven, dat pal naast de zee ligt en nu het noordelijkste station van Nederland is. Spontaan stelde hij de koning aan de aanwezige incidentenbestrijders voor.
Lees verder en bekijk de video

Het spoor biedt meer mobiliteit per kilometer


Nederland wordt steeds voller en de vraag om duurzame mobiliteit blijft toenemen. Het spoor zelf is al één van de duurzaamste vormen van vervoer. ProRail kijkt voortdurend hoe het nóg duurzamer kan. Bijvoorbeeld door over bestaande spoorlijnen zo veel mogelijk treinen te laten rijden, gaan we zuinig om met de schaarse ruimte in Nederland.
Lees verder

ProRail aangesloten bij Trainbow


Tijdens Utrecht Canal Pride was het niet alleen feest op en rond de Oudegracht. Ook bovenop de Inktpot, het hoofdkantoor van ProRail, gebeurde iets bijzonders. Daar werd de regenboogvlag gehesen: de officiële start van de aansluiting van ProRail bij Trainbow. Dit is het netwerk dat opkomt voor LGBT+ in de spoorbranche. 
Lees verder

Schaduwzijden zomers weer


Mooi weer, da's genieten. Toch zijn er ook schaduwzijden: zomerse hitte en langdurige droogte hebben nadelige invloed, ook op het spoor. ProRail doet er vooraf van alles aan om dat tegen te gaan. En als het nodig is grijpen we direct in.
Lees verder

Vier overwegen in één klap opgeheven


Dankzij goede samenwerking met de eigenaar konden deze week maar liefst vier Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO's) in Dalfsen gelijktijdig worden opgeheven! Pier Eringa: 'Heel mooi nieuws, want dit soort overwegen zijn niet meer van deze tijd. Deze landeigenaar geeft wat mij betreft het goede voorbeeld. Heb je op je eigen grond een overweg? Kom dan met ons praten hoe we daar een oplossing voor vinden!'
Lees verder

Zomervakantie? Werk aan het spoor gaat gewoon door


Voor veel mensen is het bijna vakantie, maar wij werken de komende juist maanden hard door aan de vernieuwing van het spoor. Juist in de vakantietijd pakken we groot werk aan, omdat het dan minder druk is in de trein. Daardoor hebben minder reizigers last van buitendienststellingen. Ons werk kan impact hebben op je treinreis, dus check voor vertrek altijd je reisplanner.
Lees verder

Meer informatie over waar we deze zomer werken:

Duurzaam omgaan met ruimte - ProRail verbindt, verbetert en verduurzaamt


We zijn Anti Alles maar volplempen en Pro Zuinig met ruimte. En ja, zuinig met ruimte, want we hebben er maar zo weinig van in ons landje. Daarom gaan we meer treinen laten rijden met behoud van het groen. Doordat we het spoor versimpelen en slimme technologie toepassen. Lees de blog van Chris Verstegen, Hoofd Innovatie en bekijk onze vacatures op werkenbijprorail.nl.
Meer info

ProRail opent meldpunt gevaarlijke situaties op overwegen


Het gaat steeds vaker (bijna) mis met wegverkeer op spoorwegovergangen. In 2017 nam het aantal vertraagde treinen hierdoor toe naar maar liefst 5.978. In 2016 waren dit er 5.702. Een kwart van de incidenten wordt veroorzaakt door (bijna) aanrijdingen met vrachtwagens met veel schade als gevolg. Om overwegen zo veilig mogelijk te houden, start ProRail een meldpunt voor beroepschauffeurs waar zij eventuele obstakels die gevaar op kunnen leveren bij overwegen kunnen melden.
Meer info

Bekijk ook


Copyright © 2018 ProRail, All rights reserved.

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren     
Lees online