Copy
Mistige morgen, mistig spoor. Vastgelegd door @machinistalkmaar bij Den Bosch.

Spoornieuws #40

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Kom je bij ons trouwen? Op Utrecht Centraal


Op 7 december opent de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal en alleen op die dag kan er écht getrouwd worden op Utrecht Centraal: in de stationshal ten overstaan van je vrienden, familie en iedereen die wil of toevallig langsloopt. Wij regelen de locatie, ambtenaar, fotograaf en film, jullie regelen de stralende glimlach en de kus.
Lees verder

Gevaarlijke stoffen over het spoor


Deze week heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over het vervoer van gevaarlijke stoffen per spoor. De media besteden hier veel aandacht aan. We zetten de feiten nog eens op een rij en lichten de rol van ProRail toe.
Lees verder

Spoor steeds diervriendelijker


Mooi nieuws op Dierendag: door nieuw ProRail-beleid daalt het aantal incidenten met dieren op het spoor. En dat resultaat bereiken we door nieuwe innovatieve diervriendelijke maatregelen.
Lees verder

Herfstcampagne ProRail vernieuwt weer van start


Vandaag staat in dagblad Metro een advertentie van ProRail met een overzicht van de spoorvernieuwingen tijdens de herfstvakantie. Met deze advertentie informeren wij reizigers, zodat zij straks niet voor verrassingen komen te staan. 

 

Lees verder
Wat is een wisselstoring? Een uitleg in animatie

Video's: Storingen op het spoor, hoe zit het?


ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zetten wij ons 24 uur per dag in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. De treinen rijden meestal volgens de dienstregeling, maar soms treedt een storing of calamiteit op. In een nieuwe serie animaties leggen we uit wat er dan gebeurt en hoe we de storingen verhelpen.

Bekijk ze allemaal op prorail.nl/storingen of lees onze blog.
Lees verder
Overdracht stationsbord Geerdijk

Video: Geerdijk in het museum


ProRail directeur Jan Mulder heeft het officiële perronbord ‘Geerdijk’ aan de wethouder van de gemeente Twenterand en de plaatselijke Oudheidkundige Vereniging overhandigd. Het station is daarmee definitief geschiedenis. 
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren