Copy
Spoornieuws #1

Spoornieuws #1

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Minder ongevallen op overwegen in 2016


Het aantal ongevallen op overwegen is dit jaar verder gedaald. In 2016 gebeurden 26 ongevallen, waarbij helaas 4 doden te betreuren vielen en 28 mensen gewond raakten. Van de 26 ongevallen vonden er 16 plaats op beveiligde overwegen. Twee ongelukken gebeurde bij niet actief beveiligde overwegen.
Lees verder

We werken aan de Willemsspoortunnel


Aanstaande zaterdag 7 januari beginnen we aan de tweede ronde van het werk aan de Willemsspoortunnel in Rotterdam. De andere helft is in december al gedaan. Met de werkzaamheden voorkomen we storingen en verbeteren we de perrons van stations Rotterdam Zuid en Blaak.
Lees verder

Video: Utrecht ontwaakt


Na de feestdagen is het 'echte' leven voor veel mensen weer begonnen na al het feestgedruis en oliebollen happen. Ook Utrecht Centraal is inmiddels weer ontwaakt en klaar voor 2017. ProRail wenst jou een gelukkig en gezond 2017.

Warme wissels en aangename stations door groen gas


ProRail en NS gaan kantoren, stationsgebouwen en wissels verwarmen met groen gas van energieleverancier Essent. Het contract start 1 januari 2017 en heeft een looptijd van zes jaar. Hiermee geven ProRail en NS verder invulling aan hun ambitie om het energieverbruik van alle gebouwen en infrastructuur in de spoorsector te verduurzamen.
Lees verder

Weekendwerk 7 en 8 januari


Ook in 2017 onderhoudt en verbetert ProRail het spoor. Treinverkeer heeft daar soms tijdelijk hinder van, met name in de nacht of in het weekend. Maar met deze werkzaamheden zorgen we juist voor betrouwbaar spoor. De klussen voor komend weekend lees je op de site.
Lees verder

Kans op treinongelukken neemt af door dagelijkse teamreflectie ná het werk

De omgang met onverwachte en onvoorziene situaties verbetert significant er na elke dienst een half uur teamoverleg plaatsvindt. Dat betoogt Willy Siegel op basis van zijn onderzoek naar ‘Teamreflectie op zwakke veerkrachtsignalen’ binnen het programma ExploRail. Siegel promoveert 12 januari aan de Universiteit Twente.
Lees verder
Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren