Copy
7 december wordt station Utrecht Centraal geopend!

Spoornieuws #50

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail
Timelapse bouw Moreelsebrug

Video: Utrechtse Moreelsebrug vrijdag open


Als een soepele slang slingert de ranke Moreelsebrug zich over alle Utrechtse sporen heen; een directe fiets-wandelverbinding tussen het centrum en de westkant van de spoorstad. Morgen, vrijdag 16 december om 11 uur is hij open!
Lees verder

2017: Wat zijn de plannen?


Meer transparantie, betere prestaties en veel kleinschalige werkzaamheden. Dat is in een notendop waar we ons in 2017 voor gaan inzetten. Alles over onze doelstellingen voor 2017 en wat we precies gaan doen, is te lezen in het Beheerplan 2017 dat door de staatssecretaris naar de Tweede Kamer is gestuurd.
Lees verder

Kort geding Winsum


Woensdag diende het kort geding dat de nabestaanden van Gerjon Kazemier en Harry Torrenga aanspanden tegen Arriva, de gemeente Winsum en ProRail. ProRail heeft begrip voor de emotie waarmee deze zaak voor de nabestaanden gepaard gaat en is net als zij gedreven om stappen te zetten om veiligheid van overwegen aan te pakken. De rechter wees alle eisen van de eisers af. ProRail besloot treinen standaard te laten typhoneren en de matrixborden aan te passen.
Lees verder

60.000 extra fietsenstallingen


Vóór 2020 moeten de grootste 'fietsparkeer-knelpunten' bij stations zijn opgelost. Twaalf stallingen worden bijgebouwd op stations in Amsterdam, Ede-Wageningen, Eindhoven, Gouda, Tilburg, Zaandam en Zwolle. Dat werd maandag 12 december bekend gemaakt.
Lees verder

Duurzame ledverlichting op 400 stations


In hoog tempo worden stations de komende jaren voorzien van ledverlichting. Voor de vervanging zijn vorige week overeenkomsten gesloten met een aantal installatiebureaus.
 
Lees verder

Laatste blik op de Hofpleinlijn


Journalisten en fotografen konden maandag nog een keer over het spoor van de Hofpleinlijn in Rotterdam wandelen. In januari 2017 beginnen we met de sloop van de beroemde spoorlijn.
 
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren