Copy
7 december wordt station Utrecht Centraal geopend!

Spoornieuws #3

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Duitsers geven startsein voor aanleg Derde Spoor


Vrijdag 20 januari geven onze Duitse collega’s het officiële startsein voor de aanleg van een derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen. Dankzij deze spooruitbreiding kunnen er in de toekomst meer goederentreinen gebruik maken van de Betuweroute.
Lees verder

Landelijke impact door stroomstoring Liander

Als gevolg van een stroomstoring bij Liander in de regio Amsterdam, was de treindienst dinsdag 17 januari van en naar Amsterdam en omgeving ernstig verstoord. De nasleep van de stroomstoring en van het gevonden verdachte pakket op Utrecht Centraal had gedurende de rest van de dag gevolgen voor het treinverkeer.
Lees verder

ProRail bedankt 15-jarige held Ruben

De 15-jarige Ruben is wat ProRail betreft een ware held. Hij trok afgelopen maandag, vlak voordat een aanstormende trein de spoorwegovergang in Twello passeerde, een oude vrouw die met haar rollator was gevallen van het spoor. Reden voor ProRail om hem daar eens goed voor te bedanken!

ProRail overlegt reparaties met alle vervoerders

Alle vervoerders op het spoor worden vanaf nu gelijktijdig betrokken als blijkt dat we op korte termijn noodzakelijk werk moeten uitvoeren aan het spoor. Vervolgens puzzelen we aan een oplossing die de overlast voor deze partijen beperkt. Daarmee volgen we een uitspraak van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Lees verder

ProRail ondertekent Green Deal


Dinsdag 17 januari heeft Pier Eringa namens ProRail als een van de ruim tachtig partijen de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 ondertekend. De ambitie hierbij is dat duurzaamheid in 2020 een volledig geïntegreerd is in de werkwijze bij spoor- , grond-, water- en wegenbouwprojecten.
Lees verder

Met de trein op safari in Rotterdam


Treinreizigers die geregeld van en naar Rotterdam reizen en zo langs Diergaarde Blijdorp komen hebben er tijdelijk een attractie bij. Behalve gieren, giraffen en hyena's kunnen ze er nu ook de majestueuze bizons spotten.
Lees verder
Nieuwe spoorbrug voor Utrecht in de maak

Nieuwe spoorbrug voor Utrecht in de maak

Een hoogstandje eerste klas. Zo kun je de komst van de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht gerust noemen. De stalen brug - 170 meter lang – komt te liggen tússen twee andere bruggen in. Daarmee verdubbelt het aantal sporen van twee naar vier. In deze video zie je de spoorbrug in aanbouw.

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren