Copy

Spoornieuws #36

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Share
Share
Tomohiro bij de molens

Japanse 'reishunk' deed Nederlandse spoortoer


Tomohiro Sekiguchi. Wie kent hem niet? In Japan wordt hij beschouwd als reishunk die spraakmakende reisdocumentaires maakt. Tomohiro ging per spoor op zoek naar het echte Nederland en ontdekte fierljeppen, molens en onze treinstations.
Lees verder
Een Arriva-trein in het landschap

Tarieven op het spoor 


Net zoals luchtvaartmaatschappijen betalen voor het gebruik van een luchthaven en binnenschippers voor het gebruik van een haven, betalen spoorvervoerders voor het gebruik van het spoor. Vervoerders betalen aan ProRail een vergoeding voor bijvoorbeeld het gebruik van de rails, perrons, bovenleiding en treinparkeerplaatsen.
Lees verder
Werkzaamheden op het spoor

Start aanbesteding nieuwe PGO-contracten


ProRail gaat op korte termijn weer onderhoudsgebieden aanbesteden op basis van Prestatie Gericht Onderhoud (PGO). Het gaat om drie gebieden die worden aanbesteed op basis van een nieuw gunnings- en contractmodel dat geheel voldoet aan de aanbestedingsregels.
Lees verder

Het spoor is geen speeltuin!


Spelende kinderen langs het spoor. Levensgevaarlijk en machinisten schrikken zich een hoedje. Met alle gevolgen van dien voor het treinverkeer. Jaarlijks krijgen we zo’n 150 tot 200 meldingen van spelende kinderen langs het spoor. Elke melding is er één te veel.
Lees verder
Al meer dan 12.000 keer bekeken op Facebook:
Stoere BOA's Paul en Johan vertellen de gedragsregels rond het spoor.
Een trein stop bij Zevenaar

Excuses voor reizigers Achterhoek


Buitengewoon vervelend en uiterst frustrerend voor reizigers en vervoerders. Want opnieuw was er hinder op het spoor tussen Arnhem en Winterswijk. Onze excuses aan de reizigers en vervoerders op het spoor in de Achterhoek.
Lees verder
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden    update mailvoorkeuren