Copy
Fotoblog: reparatie LPG wagon Breda

Spoornieuws #24

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

ProRail koopt Inktpot en Tulpenburgh in Utrecht


ProRail heeft twee Utrechtse spooriconen gekocht. Vanaf 15 juli zijn de monumentale panden ‘De Inktpot’ en naastgelegen ‘Tulpenburgh’ in eigen bezit. ProRail spaart met de aankoop toekomstige huurkosten uit.
Lees verder

Grootse verbouwing Utrecht


ProRail werkt al zo'n drie jaar aan de spoorvernieuwing rond Utrecht. Vrijwel alles wordt vernieuwd: sporen, bovenleiding, seinen, wissels, kabels, leidingen en perrons. Utrecht Centraal krijgt er twee nieuwe perronsporen en een nieuw perron bij. Bij Lunetten hoeven treinen elkaar niet meer te kruisen en dat levert tijdwinst op. 
Lees verder

Positie ProRail besproken in Tweede Kamer


ProRail en andere spoorse partijen zijn vandaag uitgenodigd door leden van de Tweede Kamer om hun visie te geven op de plannen van het kabinet om ProRail anders te gaan aansturen. ProRail staat open voor ieder voorstel dat reizigers en verladers op het spoor ten goede komt.
Lees verder

Onze plannen voor 2017


Wat zijn onze plannen voor 2017? Dat lees je in de hoofdlijnen van ons beheerplan 2017. Deze week zijn onze plannen naar onze stakeholders gestuurd ter consultatie.
Lees verder

Een klein vergelijk: punctualiteit in Europa


Een veel gestelde vraag: rijden we beter of slechter op tijd dan onze spoorpartners in Europa? Een eenvoudige vergelijking van de cijfers uit de meest recente jaarverslagen laat verrassend genoeg zien: we rijden beter op tijd dan bijvoorbeeld de Zwitsers. Er komt een nieuwe internationale benchmark om betere vergelijkingen te maken.
Lees verder

Minder storingen rondom Schiphol


Rondom Schiphol ondervindt het treinverkeer steeds minder hinder door storingen.
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren