Copy
Best gelezen blogs en interessant spoornieuws!

Spoornieuws #50

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Share
Share

Terugblikken en vooruit kijken met "Spoor in cijfers 2015"


Wist je dat er dagelijks 150 goederentreinen vanuit de Nederlandse havens rijden richting Duisberg, München, Milaan en Poznan? Daarmee draagt het spoorgoederenvervoer een belangrijk steentje bij aan de Nederlandse economie. Het staat allemaal in het jaarboek Spoor in Cijfers 2015 van RailCargo.
Lees verder

3000 kilo koper gestolen


Bij een ontmanteling van een hennepkwekerij heeft de politie Utrecht 3000 kilo koper aangetroffen en in beslag genomen. Het koper is grotendeels afkomstig van het spoor, daarom hebben we meteen aangifte gedaan. Koperdiefstal neemt af, maar dit is wel een hele grote vangst!
Lees verder

FAQ: Waarom ligt het spoor op een laag stenen?


Elke oplettende treinreiziger heeft ze gezien: de stenen rond het spoor. Waar dienen die eigenlijk voor? Inspecteur Nina weet er alles van en legt het uit.

Nieuw jaar, nieuwe uitdaging


Start jij 2016 met een nieuwe baan? Wij zoeken 25 nieuwe collega's. Onder andere een projectmanager, communicatieadviseur, auditor, procesbegeleider en een strategisch inkoper. Je kunt alle vacatures bekijken op werkenbijprorail.nl. 
Bekijk de vacatures

Japanse schildpadtunnels onder het spoor


Arme schildpadden in Japan. Bij hun wandeling naar de oceaan moeten ze het spoor oversteken en dat gaat vaak mis. Ze komen vast te zitten in een wissel, tussen de rails of halen de overkant van het spoor niet voordat de trein aan komt stormen.
Lees verder
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Automatisch afbeeldingen laden? Voeg mail@prorail.nl toe aan je adresboek.

Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren