Copy

Spoornieuws #14

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Deel
Post
Mail

Aanleg Derde Spoor Duitsland verder op 16 april


Van 16 april tot en met 16 oktober vinden er opnieuw voorbereidende werkzaamheden plaats voor de aanleg van een derde spoor in Duitsland. De bouw gaat zeker zeven jaar duren en zorgt ervoor dat er in de toekomst meer treinen van de Betuweroute gebruik kunnen maken.
Lees verder

Video: Kijkje in spoorkeuken voor winnaars Eureka!Cup


Vijf slimme leerlingen zijn door ProRail getrakteerd op een spectaculaire spoordag. Omdat zij de Eureka!Cup wonnen, mochten zij deze dag op bezoek bij onze president-directeur Pier Eringa, een kijkje nemen in het OCCR, een speciale treinreis van Utrecht naar Delft maken én een mini-college innovaties op het spoor volgen bij de TU Delft.
Lees verder

Meer ruimte voor natuur


Afgelopen vrijdag tekenden twintig organisaties de Green Deal Infranatuur. ProRail was er ook bij. Met de overeenkomst willen de betrokken partijen een duurzamere leefomgeving scheppen voor mens, dier en plant.
Lees verder

Gezocht: slimme ideeën voor veilige overwegen


ProRail zoekt slimme, innovatieve, handige manieren om niet actief beveiligde overwegen (NABO’s) veiliger te maken. We zoeken daarbij hulp van creatieve geesten, out-of-the-box-denkers en innovatieve technici.
Lees verder
Nachtelijke werkzaamheden in spoortunnel Schiphol en bij Hoofddorp

Video: Op hoge snelheid wissels plaatsen


Bij Utrecht Lunetten heeft ProRail tijdens Pasen twee lange, zware hogesnelheidswissels geplaatst. Treinen kunnen daardoor sneller Utrecht in en uit rijden. De wissels zijn ruim 120 meter lang en wegen maar liefst 158.000 kilo. De operatie liep op rolletjes. Onze bouwmanager Ronald Hazeu was ter plaatse en legt uit.
Meer info
Twitter
Instagram
LinkedIn
Facebook
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren