Copy
🎆

Spoornieuws #52

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Het jaar 2017 van ProRail

Video: Het jaar 2017 van ProRail


2017 was weer een jaar vol met spoorvernieuwing, spectaculaire projecten zoals de nieuwe spoorbrug in Utrecht en een prachtig resultaat: een record aantal treinen reden dit jaar op tijd! 

Goed voornemen: proef met zelfrijdende treinen in 2018


De tijd van de goede voornemens is aangebroken. Een van de prestaties die ProRail zich voorneemt is het uitvoeren van tenminste een proef met een automatisch rijdende trein in 2018.
 
Lees verder

Ze doen het: de zonnepanelen op station Eindhoven


De 1900 zonnepanelen op de monumentale perronoverkapping van station Eindhoven zijn in werking gesteld. Vanaf nu wordt minimaal 60% van het jaarlijkse energieverbruik door ProRail op dit station opgewekt met panelen. Een gigantische energiebesparing!
Lees verder

Meer gegevens stiptheid treinen online


Vanaf nu is het mogelijk om de dagelijkse prestaties van de hogesnelheidslijn (HSL) online te volgen. Geïnteresseerden kunnen dan zien of reizigers op tijd hun bestemming bereiken. Ook maakt ProRail er vanaf nu meer gegevens openbaar over reizigersverkeer en goederenverkeer per spoor.
Lees verder

Nieuwe fietstunnel voor Den Dolder


Blije gezichten op de fiets, donderdagochtend 21 december in Den Dolder. De nieuwe tunnel voor fietsers en wandelaars is open en nu al een succes. Veel veiliger, want de tunnel gaat onder het spoor door.
Lees verder

2017: blik je mee terug?

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren