Copy
Spoornieuws: nieuws van deze en afgelopen week

Spoornieuws #6

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

ProRail maakt Dordrecht een beetje veiliger

 
Een 'vangrail' voor goederentreinen maakt het spoor bij Dordrecht weer een stapje veiliger. Dit weekend werkte ProRail aan de aanleg van het eerste deel van het veiligheidssysteem. In april maken we het af.
Lees verder

Spoorbrug Zevenbergen op tijd klaar voor het vaarseizoen


In de nacht van zaterdag op zondag wordt gestart met het terugplaatsen van een zogenaamde hefcilinder in de Markbrug over de Mark in Zevenbergen. De cilinder ging begin november op transport naar Friesland voor een grote onderhoudsbeurt. Hij komt weer terug als nieuw.
Lees verder

Video: ProRail beboet gevaarlijke overstekers in Ermelo


Vanaf vrijdag 3 februari houden ProRail en NS extra handhavingscontroles bij spoorwegovergangen in Ermelo. De Gelderse plaats wordt gezien als één van de hotspots van Nederland waar veel gevaarlijk oversteekgedrag voorkomt.

Startschot nieuw treinstation ‘Triangel’ in Waddinxveen


Stiekem zijn we eind vorig jaar al begonnen, maar vrijdag 27 januari hebben provincie, gemeente en ProRail de officiele  aftrap gedaan voor de bouw van een nieuw treinstation in Waddinxveen.
Lees verder

Spoorcolumn: 'Meneer, zie ik eruit als een konijn?'


Het onverbiddelijke fluitsignaal van de conducteur nipt voor te zijn geweest en dus enigszins buiten adem, val ik neer tegenover een man in de Sprinter naar Arnhem. Het woord Sprinter kreeg ineens een dubbele betekenis. Thuis stond ik al met de jas aan toen...
 
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren