Copy
Station Breda, opening 8 september.

Spoornieuws #36

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Feestelijke opening Breda


Vanmiddag om 15.30 uur wordt het gloednieuwe station Breda officieel geopend. Het vormt het startsein van een spetterend feestweekend in en rond het nieuwe station. Bekijk onze infographic met feiten over het station en lees meer over de openingen in 2016.
Lees verder

Video: Station Breda door de ogen van de architect


Een nieuw station zoals Breda ontwerp je natuurlijk niet zomaar. Het moet voldoen aan allerlei eisen, maar ook passen bij de stad. Architect Koen van Velsen ging dan ook letterlijk op veldonderzoek uit toen hij jaren geleden besloot het nieuwe station in Breda te willen ontwerpen. Bekijk de video.
Lees verder

Zomer 2016: belangrijke stap gezet op het spoor


De zomervakantie is nu echt voorbij en wij sluiten daarmee een periode van omvangrijke werkzaamheden af. Deze zomer was het uur U op het spoor. We hebben na lange voorbereidingen belangrijke stappen gezet in beter en meer treinverkeer.
Lees verder

Visie op het treinverkeer van de toekomst


Een veelgestelde vraag. Hoeveel treinen rijden er in de toekomst op het spoor? Er zijn belangrijke spoorplannen in voorbereiding en uitvoering en we hebben deze zomer grote stappen gezet om onze infrastructuur klaar te stomen voor meer treinverkeer. We hebben het op een rijtje gezet.
Lees verder

Nr 53: nieuwe vervoerder, nieuwe treinverbinding


ProRail heet een nieuwe vervoerder welkom op het spoor. In de zomer van 2017 rijdt Abellio NRW een internationale treindienst tussen Arnhem – Emmerich – Oberhausen – Düsseldorf. En daarmee staat de teller van het aantal vervoerders en rechthebbenden op het Nederlandse spoor op 53.
Lees verder
ProRail opent: Klaar voor de toekomst

Video: Klaar voor de toekomst met vernieuwde stations


Door heel het land werkt ProRail aan het spoor en stations. Dit jaar is een druk jaar vol grote projecten en werkzaamheden. Ook is de vernieuwing van een aantal stations afgerond en worden deze feestelijk geopend. Maar waarom bouwen en verbouwen we eigenlijk al die stations? Dat leggen we uit in deze video.
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren