Copy

Spoornieuws #26

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op onze website. Speciaal voor jou maken wij een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws. Vandaag onder andere: historie, spoorman Hans en overwegfilmpjes. Leuk om te lezen en te delen via social media!

Tweet
Share
Share
+1

Historische kijk op Utrecht Vaartsche Rijn


Vandaag hebben wij samen met de gemeente Utrecht negen panelen met historische fotobeelden geplaatst bij de voetgangersburg over de Vaartsche Rijn.
 

Spoorman Hans, proficiat!


Hans? Jazeker, Hans Cabooter van Cabooter Rail Cargo uit Venlo. Hij is door zijn vakgenoten verkozen tot spoorman van het jaar 2015.

YouTube betaalt 200 euro voor overwegfilmpjes

 
Dat ons werk heel interessant is, vinden wij logisch. Maar ook wij waren verrast toen we ontdekten dat Justus Moek (19) uit Oldenzaal elke dag 4 filmpjes van sluitende overwegen in Nederland online zet. Het trekt zoveel kijkers, dat YouTube hem er inmiddels 200 euro per maand voor betaalt. Zo schrijft dagblad TC Tubantia vandaag. Wie alle filmpjes kijkt, ziet een doorsnede van hoe het wel moet en helaas soms ook hoe het niet moet.

Werken onder de zon


De zomer staat weer voor de deur! Vakanties worden gepland, parken worden omgetoverd tot festivalterreinen en de kust- en wandellocaties van ons land maken zich op voor alle toeristen. Voor sommige mensen betekent de zomerperiode juist hard werken, voor spoorwerkers bijvoorbeeld.

Uitgelichte video: herstelwerkzaamheden Kijfhoek


Met twee grote hijskranen is 18 juni de laatste ontspoorde wagon weer op het spoor gehesen op rangeerterrein Kijfhoek.
Bekijk de timelapse die al bijna 5.500 keer is bekeken op Facebook. 
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden    update mailvoorkeuren