Copy
7 december: opening Utrecht Centraal

Spoornieuws #47

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Van 376 naar 405 stations


Woensdag 7 december is het zover, dan openen wij feestelijk de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal. En op 30 november komen Koningin Mathilde van België en Koningin Màxima al een kijkje nemen in de stationshal. Dit zijn kroontjes op ons werk! De afgelopen 20 jaar hebben wij veel nieuwe stations gebouwd en honderden stations gemoderniseerd.
Lees verder
ProRail vernieuwt dag en nacht

Video: ProRail vernieuwt... en levert op!


Dag en nacht en door weer en wind werken onze medewerkers en opdrachtnemers om het spoor en de stations klaar te maken voor al het treinverkeer en de reizigers. Door het harde werken hebben we de afgelopen jaren prachtige projecten kunnen voltooien. 

Spoorvernieuwing Willemsspoortunnel Rotterdam


3 december start de spoorvernieuwing tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen. Vandaag begint daarom de campagne 'ProRail vernieuwt' over de werkzaamheden.
Lees verder

Politiehond pakt koperkapers


Een Rotterdamse politiehond greep dinsdag twee koperdieven bij de taas. Dat gebeurde langs het spoor tussen Rotterdam en Schiedam. Ontkennen was er niet bij, aangezien de heren met de gestolen elektriciteitskabels en al werden betrapt.
Lees verder

Sneller weer treinverkeer na een storing


Er komt een centraal team van specialisten onder leiding van ProRail dat besluiten neemt over de dienstregeling bij grote verstoringen op het spoor. Hiermee willen ProRail en alle vervoerders dat het treinverkeer na grote storingen weer sneller wordt opgestart en de reisinformatie verbetert.
Lees verder

Beter voorspellen wanneer spooronderhoud nodig is


In complexe systemen, zoals het spoorsysteem, moeten andere methoden voor het voorspellen van storingen worden gebruikt dan we tot nu gewend zijn. Dat is heel in het kort de conclusie van Kim Verbert, die dinsdag 22 november promoveert aan de TU Delft. 
Lees verder

Video: Kijk met de architect rond op Utrecht Centraal


"Ik ben heel trots: het past gewoon zoals we dat hadden gedacht. Het station is helemaal af." Het zijn de woorden van architect Pieter van Rooij, over station Utrecht Centraal. Op 7 december is de officiële opening van de stationshal. Vooruitlopend daarop nam Pieter ons vast mee met een rondleiding door de hal.
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren