Copy

Spoornieuws 31

Feeling hot, hot, hot


Het is weer warm vandaag. En dat blijft t nog wel even. Iedereen zoekt de verkoeling op. Voor ProRail betekent het warme weer dat we extra alert zijn op de effecten van het warme weer op het spoor. Om risico's tijdig te signaleren wordt het spoor goed gecontroleerd door inspecteurs, dit noemen we een hitteschouw.

Benieuwd hoe zo'n hitteschouw wordt uitgevoerd? Check het filmpje!

Meer info

Proef met gele overweg geslaagd


Een proef in Baarn toonde aan dat een gele overweg het veiligheidsgevoel vergroot en weggebruikers de overweg met meer alertheid oversteekt. Deze proef wil ProRail de komende tijd ook op andere plekken in Nederland gaan uitproberen.

 

Lees verder

Dankzij geurpalen kiezen hang-herten hazenpad


ProRail zette in de landelijke omgeving bij Lochem paaltjes langs het spoor, voorzien van een speciale geur. Herten en reeën blijven daar minder lang ‘rondhangen’, want vanwege die geur gaan dieren snel weer verder. Daarmee voorkomen we aanrijdingen - goed voor mens en dier.

 

Lees verder

Bloedhete dagen in Gouda


Droog, bloedheet en stoffig. Dat zijn de omstandigheden waaronder de mensen van StruktonRail en ProRail 19 wissels en twee kilometer spoor vernieuwen bij Gouda. Veel water drinken dus en het spoor tijdig natspuiten. En rustig doorademen...

 

Lees verder

In juli 2018 al meer zonne-energie opgewekt dan in heel 2017


ProRail heeft de ambitie om, wat betreft duurzame energie, in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. We hebben hier een mooie stap in gezet. Gedurende het eerste half jaar van 2018 heeft ProRail al meer zonne-energie opgewekt dan in heel 2017.

 

Lees verder

Veiligste overweg is géén overweg


ProRail heeft de afgelopen jaren maatregelen genomen om de veiligheid op en rond overwegen flink te verbeteren. Het aantal dodelijke ongevallen op spoorwegovergangen is de afgelopen dertig jaar met 80 procent gedaald. Toch is voor ProRail de beste overweg géén overweg. Besluitvorming over de aanpak van overwegen moet sneller.

 

Lees verder

ProRail neemt extra maatregelen op Kijfhoek


ProRail heeft donderdag extra maatregelen genomen op het goederenemplacement Kijfhoek na een aantal incidenten eerder deze maand. Om een goed beeld te krijgen van de oorzaken van de verschillende incidenten had ProRail het heuvelsysteem op het goederenemplacement woensdagavond stilgelegd. Ook de onderhoudswerkzaamheden aan het spoor op het emplacement zijn stilgelegd.
Lees verder

De rol van ProRail bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn


Zaterdag 21 juli werd de Noord/Zuidlijn in Amsterdam feestelijk geopend, een groot moment voor de hoofdstad. Bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn heeft ProRail ook nog een rol gespeeld, met de bouw van een 130 meter lange tunnel onder Amsterdam Centraal. Hoe ging dat in zijn werk? Een gesprek met Jan Derks van ProRail.

 

Lees verder

Bekijk ook


Copyright © 2018 ProRail, All rights reserved.

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren     
Lees online