Copy
16 april: Treinen rijden weer over Moerdijkbrug

Spoornieuws #16

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Voorbereid op koningsfeestje


Koningsdag belooft weer een feest te worden. Gezien de grote hoeveelheid festiviteiten, verwachten we een extra drukke dag op het spoor. We bereiden ons daar goed op voor. We hebben in de Randstad een andere dienstregeling gemaakt, de draaiboeken zijn gemaakt, storingsploegen staan klaar en onze verkeersleiders staan paraat.
Lees verder

Minder technische storingen, wel te veel gedoe


Het aantal storingen op het spoor door kapotte wissels en seinen is in 2015 opnieuw gedaald. Reizigers en verladers merken dat nog wel te weinig. ProRail gaat daarom meer sturen op storingen die de meeste impact hebben.
Lees verder

Nieuwe directeur Operatie over op tijd rijden


Een veel gestelde vraag: Wanneer rijdt de trein vaker op tijd? In een interview geeft directeur Operatie John Voppen antwoord: "Het gaat beter, maar het moet nog beter. De reiziger en verlader merkt er namelijk nog wel te weinig van. Sleutelwoorden zijn: rust, open zijn, fouten toegeven en samenwerken."
Lees verder

Welke rol had ProRail in het Fyra-debacle?


Er wordt veel gezegd over ProRail. Logisch, want het werk op het spoor doet ertoe. Maar klopt het ook altijd? De veelgestelde vraag van 19 april: welke rol speelde ProRail in het Fyra-debacle?
Lees verder

Op weg naar de nieuwe dienstregeling voor 2017


Dinsdag 12 april verstreek de deadline voor vervoerders om bij ProRail hun wensen in te dienen voor de nieuwe dienstregeling 2017. ProRail levert dit jaar nieuwe infrastructuur op, waardoor vervoerders in 2017 met meer treinen kunnen rijden. ProRail gaat nu verder puzzelen om alle wensen mogelijk te maken.
Lees verder

Hoe wordt ProRail aangestuurd?


Een antwoord op de veelgestelde vraag van 18 april: hoe wordt ProRail aangestuurd? Dan is het eerst belangrijk wat voor bedrijfsvorm ProRail is. Een feitelijke uitleg.
Lees verder

Video: Wachten op de trein is fijn


Met een beetje geluk kun je bij aankomst op het station direct je trein in springen, maar meestal moet je even wachten. Wat doe je dan? Wij vroegen het reizigers op station Woerden. 
Lees verder
Twitter
Instagram
LinkedIn
Facebook
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren