Copy
Foto's spoorvernieuwing Eindhoven - Weert

Spoornieuws #42

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Deel
Post
Mail

Mediaberichtgeving over ProRail


De NOS meldde 16 oktober dat het kabinet heeft besloten om ProRail direct onder het ministerie van Infrastructuur en Milieu te plaatsen. Het besluit zou tijdens de ministerraad van 14 oktober zijn genomen. Het bericht is door veel media overgenomen. ProRail wordt volgens de berichtgeving een zelfstandig bestuursorgaan (zbo). 
Lees verder

Betuweroute weer optimaal beschikbaar


Na een half jaar van omvangrijke werkzaamheden is sinds maandag de Betuweroute weer volledig beschikbaar voor het goederenvervoer van Rotterdam naar Duitsland. Daarmee komt voorlopig een einde aan een langdurige omleidingsperiode via de Brabant- en Bentheimroute. 
Lees verder

Spoor op Moerdijkbrug wordt geheel vervangen


De afgelopen tijd zijn reizigers, vervoerders en verladers op de Moerdijkbrug geconfronteerd met defecten aan het spoor. In het kort komt het er op neer dat een deel van de spoorlassen op de brug niet voldoet.
Lees verder
Ook tijdens de herfstvakantie gaan we door...

Video: Ook tijdens de herfstvakantie gaan we door... 


In de herfstvakantie reizen er minder mensen met de trein. Daarom gebruiken we die tijd om aan het spoor te werken. Het gaat om onderhoud, aanpassingen en vernieuwing van sporen én stations. Zodat je sneller en comfortabeler van A naar B reist. Deze herfst werken we aan het spoor op verschillende plekken in Nederland. 
Bekijk de werkzaamheden

Primeur: Eerste voelbare stationsplattegrond getest


Samen met de oogvereniging hebben we de eerste voelbare stationsplattegrond getest op station Rotterdam Centraal. De plattegrond gaat mensen met een visuele beperking helpen zich beter te oriënteren. Editie NL testte de plattegrond ook. Hoe dat ging zie je vrijdag 21 oktober in de uitzending. 
Lees verder

Keihard werken aan nieuwe sporen rond Utrecht


ProRail werkt deze week dag en nacht aan de spoorvernieuwing rond Utrecht, zodat er ruimte ontstaat voor meer treinen. Dit weekend wordt de laatste stap gezet. Check dus vóór vertrek je reisplanner. Bekijk de foto's en de timelapse van de grootste spoorvernieuwingsoperatie ooit. We zijn er bijna!
Lees verder
Inhijsen Moreelsebrug bij Utrecht Centraal

Video: Timelapse Moreelsebrug


De laatste delen van de Moreelsebrug zijn over de sporen bij Utrecht Centraal getakeld. Dat is mooi te zien in deze timpelapse! Ook de nieuwe fiets- en voetgangersbrug nadert zijn voltooiing. Medio december gaat de brug open.
Lees verder

Bekijk ook

Instagram
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
Lees online 
Geplande spoorwerkzaamheden
Aanmelden en archief
Vacatures

Copyright © 2016 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren