Copy
Best gelezen blogs en interessant spoornieuws!

Spoornieuws #51

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Lees hier een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Share
Share

Groene autotunnel in Bunnik morgen open


ProRail is van het spoor toch? Waarom vieren we dan de opening van een autotunnel? Dat zit zo: autowegen kruisen het spoor gelijkvloers op een overweg. Maar om het autoverkeer beter te laten doorstromen heb je liever een tunnel onder het spoor door. Dat is ook een stuk veiliger.
Lees verder

Facelift voor station Alkmaar


Donderdagmiddag 17 december is de feestelijke opening van de nieuwe traverse in Alkmaar. Kom je langs? Ook onze filmcrew is aanwezig om nieuwe opnames te maken met het Wisselgesprek. 
Lees verder

Nieuwe ondergrondse stalling Deventer open


Mooi nieuws uit Deventer. Daar is woensdag 16 december de nieuwe ondergrondse fietsenstalling in gebruik genomen. Met 3600 plaatsen ruimte genoeg om je fiets te stallen zonder dat die hinderlijk in de weg staat.
Lees verder

Nieuwe dienstregeling op het spoor


Zondag 13 december is de nieuwe dienstregeling op het spoor ingegaan. Geen grote wijzigingen dit jaar, maar het blijft natuurlijk even opletten of jouw trein een minuutje later of eerder komt of dat er een perronwijziging is. Ook zijn er een aantal stationsnamen gewijzigd. 
Lees verder

Archeologische vondsten gedaan nabij Groningen


Bij project Groningen Spoorzone zijn op het nieuwe opstelterrein ‘de Vork’ interessante archeologische ontdekkingen gedaan. Het gaat om onder meer aardewerk, vuursteen en sporen van landbewerking van ongeveer 2000 jaar oud.
Lees verder

IenM komt goederenvervoerders tegemoet in kosten


Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu (IenM) komt goederenvervoerders tegemoet met een subsidie van drie miljoen euro.
Lees verder
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Automatisch afbeeldingen laden? Voeg mail@prorail.nl toe aan je adresboek.

Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren