Copy

Spoornieuws #33

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Speciaal voor jou maken wij een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week.

Tweet
Share
Share

Nu actueel 
Operatie 'Zevenslag' regio Zevenaar van start


We staan aan de vooravond van een grote spooroperatie in de driehoek Dieren-Arnhem-Zevenaar met het zwaartepunt in Zevenaar. Op grofweg zeven verschillende locaties wordt er gewerkt in dit gebied. Bij Zevenaar plaatsen we een nieuw type wissels voor Nederland die naar verwachting minder storen. Maar eerst betekent dit hinder tussen 15 en 31 augustus.
Lees verder

Gelukkig, minder rock-'n-roll op het spoor


Jarenlange waarschuwingen, extra hekwerken, controles van buitengewoon opsporingsambtenaren en lessen op scholen. De aanpak lijkt zachtjes aan te werken. We zien in ieder geval dat het gooien met stenen (spoorgrind) tegen treinen en het leggen van deze stenen op het spoor, afneemt. Misschien is het wel niet meer cool om te doen. Toch dringt dat nog niet overal door.
Lees verder

Eindhoven verlost van oude dwarsliggers


Eindhoven is voor een groot deel verlost van oude dwarsliggers. En de stad is ook verlost van een hoop oude ballast. Wie nu op de trein stapt vanuit Eindhoven, vertrekt namelijk op nagelnieuw spoor. Al dat nieuwe spoor helpt vooral storingen te voorkomen.
Lees verder

Officieus record gevestigd op Emmerlijn


Het is gelukt. We hebben samen met aannemer Strukton een nieuwe record voor het Nederlandse spoor neergezet. In 11 dagen tijd is er 15,6 kilometer spoor compleet vernieuwd. Alle treinen rijden weer tussen Zwolle en Emmen. Overigens, het zou wel eens een record kunnen zijn dat lang blijft staan...
Lees verder
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden    update mailvoorkeuren