Copy

Spoornieuws 18 - 20

Foto’s: spoorwerk op 17 locaties tussen Den Haag, Rotterdam en Utrecht


ProRail was in het Hemelvaartsweekend samen met aannemers vier dagen lang dag en nacht aan het werk op zeventien plaatsen tussen Den Haag/Rotterdam en Utrecht. 
Lees verder

Foto's: werk aan Hefbrug Gouda


Een van de meest in het oog springende klussen die tijdens het Hemelvaartweekend werd uitgevoerd, was het werk aan de Hefbrug bij Gouda. Zie hier de foto's.
Lees verder
Timelapse: verplaatsing tunnel Oostriklaan bij station Deventer Colmschate

Timelapse: monsterklus in Deventer Colmschate


Tijdens het Hemelvaartsweekend plaatste ProRail met aannemer Van Spijker een enorme betonnen tunnelbak bij station Deventer Colmschate. De tunnel leidt de Oostriklaan onder het spoor door. Bekijk de foto's en timelapse!
Bekijk de foto's
Timelapse inrijden tunneldek Harselaartunnel

Timelapse: inrijden tunneldek Harselaartunnel


Onder grote publieke belangstelling reden ProRail en aannemer BAM Infra het gigantische tunneldek van de Harselaartunnel op de juiste plek in Barneveld. Een spectaculair gezicht!
Meer info

Video: Winnaars hackathon ProRail naar Frankfurt voor nieuwe techniek


Ken je dat verhaal van de winnaars van de ‘hackathon blockchain op het spoor’ die naar Frankfurt gaan? In juni is het zo ver! Dan stappen ze in de trein om zich in Frankfurt bij Deutsche Bahn onder te dompelen in de wereld van blockchain op het Duitse spoor. Dat was de hoofdprijs van de eerste hackathon die ProRail organiseerde op de verkeersleidingspost in Utrecht.
Meer info

Timelapse: uitpakken busbrug Zwolle 


Zwolle krijgt een nieuwe overgang over het spoor: ProRail bouwt een gigantische busbrug. De grote stalen delen zijn vanaf januari aangevoerd en aan elkaar gelast. Hoe komt de brug eruit te zien? Zie hier de timelapse!
Meer info

Video: Complexe klus op brug bij Dordrecht


ProRail werkte van 28 april tot en met 6 mei aan het spoor rond Dordrecht en Roosendaal. De werkzaamheden zijn onderdeel van een grootschalig spoorvernieuwingsproject in Zuid-Holland. Kijk het filmpje voor uitleg van onze tracémanager Jan-Jaap Meijer.
Meer info

Onlangs gepubliceerd


Copyright © 2018 ProRail, All rights reserved.

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden     update mailvoorkeuren     
Lees online