Copy
Bekijk nieuwsbrief in webbrowser
Like
Like
Twitter
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Mail ons
Mail ons
Website
Website

             WEBSITE          WEBSHOP

Natuur is één grote speeltuin en nog gratis ook!
 

Je hoeft niet naar een pretpark om leuk te kunnen spelen. In de natuur kun je heerlijk spelen; boompje klimmen, over sloten springen, hutten bouwen, speerwerpen, hoogspringen en zo kan ik nog wel even doorgaan. In mijn nieuwe boek 'Alle kinderen naar buiten' staan nog veel meer leuke buitenactiviteiten. Laat je inspireren door de foto's hieronder.

    
    
    

    

2e druk boek 'Alle kinderen naar buiten'

Mijn nieuwe boek 'Alle kinderen naar buiten' is nog geen twee maanden uit en een tweede druk lijkt er al aan te komen. Het boek wordt overal zo goed ontvangen en de recensies zijn zo lovend, dat de verkoop boven verwachting is. Wil je nog de eerste druk van het boek ontvangen, bestel dan snel.Wat onderscheidt dit boek zich van andere boeken:
* heel compleet met buitenactiviteiten
* weinig tekst, maar veel uitnodigende foto's en verhelderende illustraties
* de activiteiten zijn beschreven vanuit het oog van het kind; hoe beleeft een kind de natuur en niet wat willen wij volwassenen dat kinderen leren.
* actief buiten gecombineerd met natuurbeleving; veel natuurweetjes en verrassende natuurtips.
* 23 zoekkaarten om planten en dieren op naam te brengen
* natuurbeleving begint als thuis, in de tuin of op het schoolplein
*geschreven voor (groot)ouders, leerkrachten, begeleiders in de BSO/kinderopvang, gastouders en natuurlijk voor de ondernemende kinderen.

  
Hieronder vind je een paar concrete voorbeelden uit het boek


  
Maak zelf dominostenen                                               Met takken maak je je eigen mikado


  
Boter, kaas en eieren met boomschijfjes                  Kleuren zoeken

Of bekijk eerst het filmpje.


  


 

5 tips voor buiten (op het schoolplein)

 

Workshop 'Alle kinderen naar buiten'


Vind jij het ook belangrijk dat kinderen op school, kinderopvang en BSO veel meer buiten spelen? Jij kan daar een rol in spelen! Naar aanleiding van mijn boek 'Alle kinderen naar buiten' geef ik ook Workshops met hetzelfde thema. Het boek is namelijk een prachtig werkdocument om met simpele activiteiten kinderen ook op school, kinderopvang of BSO naar buiten te krijgen. 

Met de workshop 'Alle kinderen naar buiten' gaan we in op nut en noodzaak van het buiten spelen, gaan we nadenken over leuke buitenactiviteiten door te kijken door de ogen van het kind en gaan we buiten spelen zelf in de praktijk brengen met verrassende opdrachten. Interesse? Lees meer>>>


 

 Selectie natuurbelevingsartikelen

Herkenningskaart Vogels in de winter

Leer de vogels in je tuin herkennen met deze handige herkenningskaart.Prijs € 2,99                          

Loepjes en vergrootglazen

Bekijk de natuur van dichtbij met één van onze vergrootglazen of loeppotjes. Er gaat een hele wereld voor je open.Prijs vanaf € 3,50       

 Natuur Memo spel

Leuk spel om het geheugen van de kinderen en jezelf te testen. Kan jij winnen van je kinderen? Wij weten het antwoord al.


Prijs € 7,50      

Placemats

Vlinders, tuinvogels, roofvogels of paddenstoelen leren tijdens het eten. Dat kan met de handige placemats. Zo wordt het eten ook nog leerzaam.
Prijs € 3,95   

IJsdecoratie

Je hebt nodig; een plastic bakje, bakvorm, of een plastic beker. Zoek naar bloempjes, besjes, blaadjes, nootjes, alles wat jij mooi vindt. Stop dit in het bakje. Stop een touwtje in het bakje. Giet het bakje vol met warm water en zet het buiten (als het vriest natuurlijk). Laat het bakje 1 of 2 dagen staan, afhankelijk hoe hard het vriest. Is al het water bevroren, dan is je ijsdecoratie klaar. Zo maak je eenvoudig de mooiste ijstaarten, ijshangers, ijsslingers. Succes.

  
  


  

Samenwerking Duurzame Pabo


We hebben samenwerking gezocht met Duurzame PABO. Duurzame PABO is het netwerk van pabo’s en basisscholen, dat actief werkt aan duurzame ontwikkeling in het (bestaande) onderwijs en de organisatie van pabo’s en basisscholen, met als uitgangspunt de vraag van scholen. Dus ook op het vraagstuk Natuurbeleving op school. Iets waar wij ons ook intensief op inzetten.

Met deze samenwerking hopen we gebruik te kunnen maken van elkaars expertise en netwerken om natuurbeleving hoger op de agenda van de scholen te zetten.

Herdrukactie Voorleesboek 'De wereld van Plastic'.
Gemotiveerde pabo-studenten uit het hele land hebben verhalen geschreven over het thema Plastic. De 16 beste verhalen zijn gebundeld in dit rijk geïllustreerde boek. Het boek is toe aan een tweede druk. Om deze reden heeft de Duurzame PABO een leuke herdrukactie bedacht.
Je leest het HIER >>>

 

Nog meer leuke tips vind je op onze facebookpagina.


Share
Tweet
Share
Forward
Copyright © 2016 De Speurzoekers, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven via onze website, blog of social media

Onze gegevens zijn:
De Speurzoekers
Oleander 35
3904 LN Veenendaal
speurzoekers@despeurzoekers.nl


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen of je gegevens wijzigen? Dat kan via onderstaande links:
uitschrijven nieuwsbrief    gegevens wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp