Copy

Bouwen met vertrouwen

De samenwerking met BouwGarant begint al vruchten af te werpen. Steeds meer aannemers weten Bouwnu te vinden en gaan actief aan de slag. De cijfers van het afgelopen jaar laten zien dat veel consumenten gewoon tevreden zijn over hun bouwproject. Reclame van tevreden klanten is de beste reclame die je je kunt wensen. En als extra motivatie: als je in 2017 meer dan 10 reviews verzamelt, maak je kans te worden uitgeroepen tot de beste (ver)bouwer van 2017. De winnaars van het afgelopen jaar ontvingen behalve de trofee ook heel veel media-aandacht. Ook dat is mooi meegenomen toch? 

Edwin, Corrie, Patty en Ilse
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Bouwnu.nl
Op Bouwnu zijn in 2016 4.194 reviews gegeven. Wat zeggen deze cijfers? We hebben ze voor je op een rij gezet.

Gemiddelde scores

Advies 6,8
Afspraken nakomen 6,9
Communicatie 6,5
Netheid 7,2
Prijs-kwaliteit 7,0
Resultaat 7,3
Vakmanschap 7,3
Eindscore 7,1

Reviews over nieuwbouw

Op Bouwnu zijn in 2016 4.194 reviews gegeven. In totaal staan er nu bijna 7.000 reviews op Bouwnu. Het grootste deel van de reviews in de 2016 (bijna 90%) ging over nieuwbouwwoningen. Bouwnu initiatiefnemer Edwin Groot: “De meer dan 3.700 reviews over nieuwbouw geven een goed inkijkje in de tevredenheid van kopers. De gemiddelde eindscore voor nieuwbouwwoningen is een 7,1. Een nette voldoende, maar er is nog zeker ruimte voor verbetering. Advies, communicatie en afspraken nakomen scoren het laagst. Op zich logisch, want deze drie hangen nauw met elkaar samen. Al blijft communicatie voor alle soorten bedrijven lastig, dat is niet alleen iets voor de bouwsector.”

Reviews over verbouwingen

Edwin Groot: “Met zo’n 500 reviews over verbouw-werkzaamheden, zijn we voorzichtig met het trekken van conclusies voor de hele sector. De gemiddelde score voor nieuwbouwwoningen ligt wat lager, die is ook gebaseerd op vele duizenden reviews en is daardoor meer gemiddeld. Ik verwacht dat als we meer verbouwreviews hebben, de scores meer naar elkaar toe zullen schuiven. Verbouwingen zijn ook een ander type werk dan bijvoorbeeld grote nieuwbouwprojecten. Wanneer je echt één op één voor een klant werkt, is de relatie vaak nauwer waardoor die geneigd is een hogere score te geven.”

Gemiddelde scores

Advies 8,9
Afspraken nakomen 9,1
Communicatie 8,8
Netheid 8,9
Prijs-kwaliteit 8,6
Resultaat 9,1
Vakmanschap 9,1
Eindscore 8,9

Meest gegeven scores
We hebben uitgezocht welke score het vaakst is gegeven. Voor het gemak hebben we hier geen onderscheid gemaakt tussen nieuwbouw en verbouw. Edwin Groot “Bijna 29% van de reviewers gaf een 8 als eindscore. Zo’n 15% van de consumenten heeft zijn aannemer beoordeeld met een 6 of lager. Hoewel er veel goede scores zijn, is er dus nog zat ruimte voor verbetering. Wij hopen met Bouwnu de bouwsector te motiveren goede kwaliteit te leveren door de resultaten transparant te maken. Door je eigen reviews goed te analyseren, kun je vaak direct verbeterpunten aanwijzen en doorvoeren. Voor consumenten die zelf een bouwproject willen starten is de ervaring van anderen goud waard. En dat is de eerste prioriteit van Bouwnu: Consumenten helpen een geschikte aannemer voor hun bouwproject te vinden.”
 

Beter vergelijken door meer reviews bij aannemers

Op 1 januari 2017 hadden meer dan 300 aannemers één of meer reviews. Ter vergelijking, begin 2016 hadden 123 bedrijven reviews. Niet alleen kregen meer aannemers reviews, het aantal reviews per bedrijf steeg ook fors. Edwin Groot: “Het is met name voor de consumenten belangrijk dat er iets te kiezen en te vergelijken valt. Als er een paar bedrijven zijn met één review, kunnen zij geen echte vergelijking maken. Daarom ben ik blij dat er steeds meer aannemers actief aan de slag gaan, hun profielpagina invullen en reviews aan hun klanten vragen. In andere sectoren is dat heel normaal dus waarom zou de bouw een uitzondering zijn?”
Eerder gaven we al tips diverse tips op basis van de binnengekomen reviews: Maar ook goed scorende mede-aannemers deelden hun 'geheim' over

Wist je dat ...

... de samenwerking tussen BouwGarant en Bouwnu een flinke groei in het aantal actieve aannemers heeft opgeleverd? Vele tientallen gingen aan de slag en een groot deel van hen heeft inmiddels al één of meerdere reviews verzameld.

... Bouwnu werkt aan de verbetering van de site voor consumenten én aannemers? We horen graag welke verbeterpunten jullie in de profielpagina's terug willen zien

... je een e-mail kunt ontvangen als een review voor je bedrijf is gegeven? Login en zet het vinkje onder 'Contactpersoon Bouwnu' aan.
Deel
Tweet
Deel
Stuur door
Copyright © 2017 Stichting Klantgericht Bouwen.

Contactgegevens
Stichting Klantgericht Bouwen Postbus 340 Zoetermeer, ZH 2700 AH Netherlands 
 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bouwnu.nl · Postbus 340 · Zoetermeer, 2700 AH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp