Copy

Bouwen met vertrouwen

Het afgelopen jaar gaven bijna 6.000 consumenten een review over 'hun' aannemer. Op basis van de eindstand op 31 december 2016 hebben we in drie categorieën de winnaars bepaald. De winnaars hebben inmiddels hun welverdiende trofee in ontvangst genomen.

De winnaars zijn:

Beste Bouwer Categorie nieuwbouw 10-50 reviews
Bouwbedrijf Vosman B.V.
Behaalde score in 2016: 9,1
 
Beste Bouwer Categorie nieuwbouw 50 of meer reviews
Rehorst Bouw B.V.
Behaalde score in 2016: 8,0
 
Beste Verbouwer 
BAVO Timmerwerken
Behaalde score in 2016: 9,5

In deze nieuwsbrief lees je meer over de winnaars en kun je zien hoe de top 10 van iedere categorie er uit ziet.

Edwin, Corrie, Patty en Ilse
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Bouwnu.nl

Edwin Groot over 2016


Bouwnu is in 2016 enorm gegroeid. Met nu al meer dan 6.000 reviews bij ruim 300 bedrijven een goed moment om de in 2016 best beoordeelde aannemers te belonen. Edwin Groot, initiatiefnemer van Bouwnu licht toe.

Goed voorbeeld doet volgen
“Ik ben heel trots op de groei van het afgelopen jaar. De winnaars hebben laten zien hun klanten echt als de spreekwoordelijke koning te zien. Goede prestaties mogen wat mij betreft beloond worden. Nu met een heuse prijs, maar ook gedurende het jaar. Daarom delen we de positieve reviews ook op social media. Ze zeggen niet voor niets ‘goed voorbeeld doet volgen’. Eerlijk en onafhankelijk vergelijken van aannemers, dat is wat wij consumenten bieden. Je huis is toch het meest waardevolle dat je bezit, en daar wil je geen gedoe mee toch?”

Staan er alleen positieve reviews op Bouwnu?
“Nee, jammer genoeg scoren niet alle bouw- en verbouwprojecten zulke mooie cijfers. Zo’n 17% van de reviewers gaf een 6 of lager. Daar steken de winnaars dus flink boven uit. Met Bouwnu laten we zien hoe aannemers worden beoordeeld door hun klanten; of dat nu goed of slecht is. Soms is dat even slikken voor een aannemer. Het is nooit leuk om te horen dat je klant ontevreden is, maar geeft wel inzicht waar de verbetermogelijkheden liggen.”

Wat zijn de meest gehoorde klachten van consumenten?
“Het meest voorkomende onderwerp is communicatie. Zowel in de positieve als in de negatieve reviews. Goed communiceren met je klant over wat je gaat doen, wanneer en hoe lijkt echt een cruciale factor te zijn. Als klant wil je serieus genomen worden, geholpen bij vaak lastige beslissingen en uiteindelijk een woning die af is. De kwaliteit is natuurlijk ook belangrijk. Geen lang durende opleverpunten, maar een netjes afgewerkte woning die voldoet aan je verwachtingen. Klinkt heel logisch maar dat is helaas niet altijd realiteit, blijkt uit de reviews.”

In de komende weken maakt Bouwnu meer cijfers en resultaten van 2016 bekend.


Bouwbedrijf Vosman: Traditioneel, maar zeker niet ouderwets


Bouwbedrijf Vosman uit Raalte scoorde in 2016 een 9,1 gemiddeld. Zij waren in 2016 de Beste Bouwer in de categorie Nieuwbouw 10-50 reviews. We belden Remco Harink, directeur van het uit ongeveer 50 medewerkers bestaande bedrijf, om hem te feliciteren en naar zijn geheim te vragen.
 
Wat voor bedrijf is Bouwbedrijf Vosman?
“We bestaan al bijna 25 jaar. Het grootste deel van ons werk is nieuwbouw van woningen in opdracht van de consument, hiernaast doen we ook renovaties en verbouwingen van woningen. We zijn gevestigd in Raalte en werken vooral in onze regio.”
 
Bouwbedrijf Vosman en Bouwnu
“Ik maak zelf ook gebruik van bijvoorbeeld Zoover. Bouwnu is voor ons echt perfect. Een slechte review hoeft niet erg te zijn. Soms gaat het nu eenmaal mis. Bouwen is zeker bij ons nog echt mensenwerk. Dat er iets misgaat hoeft niet perse een negatieve review te betekenen. Als je een probleem goed oplost, kun je zelfs nog hoger scoren dan wanneer er niets fout gaat. Betere reclame dan mond tot mond reclame bestaat niet, live of op internet. Ik heb zelfs al aanvragen gekregen naar aanleiding van Bouwnu. De prijs voor Beste Bouwer van Nederland winnen is natuurlijk een mooie extra stimulans om verder te gaan.”   

Lees het hele interview op Bouwnu.nl

Rehorst Bouw: Klantgerichtheid zit in onze genen


Rehorst Bouw uit Bergambacht scoorde in 2016 een 8,0 gemiddeld, op basis van 63 reviews. Zij waren daarmee de hoogst scorende bouwer in de categorie Nieuwbouw, 50+ reviews. We belden met Arie Houweling, directeur van Rehorst Bouw.
 
Wat is Rehorst Bouw voor bedrijf?
“We zijn onderdeel van de Adriaan van Erk Groep en bouwen woningen en appartementen. Wij bouwen projecten in opdracht van onze eigen projectontwikkeling, alsmede projecten die veelal in één op één relaties worden gerealiseerd voor externe opdrachtgevers. Dat doen we al meer dan 55 jaar. We noemen onszelf ook een bouwende ontwikkelaar die staat voor betrouwbare kwaliteit en klantgerichtheid.”

Hebben jullie een geheim?
“We zijn een saamhorig bedrijf waar iedereen hard werkt met hart voor de klant. En dat merken onze klanten natuurlijk ook. Zelf ben ik ook trots op ons Woonidee. Dit Woonidee gebruiken wij niet om vanuit te verkopen, maar om de klant echt te laten zien en beleven wat er in een woning mogelijk is. Welke soorten dakkapellen en deuren zijn er, hoe ziet een doorsnede van de muur er uit, echte detailleringen van de nieuwe woning! De oplevering moet een feest van herkenning zijn voor onze klanten.”
 
Lees het hele interview op Bouwnu.nl


BAVO Timmerwerken: alleen 100% is goed genoeg


BAVO Timmerwerken uit Enschede scoorde in 2016 een 9,5 gemiddeld. Zij waren hiermee in 2016 de Beste Verbouwer. We belden met Bastiaan van Overveld, de man achter BAVO Timmerwerken om hem te verrassen met deze prijs.
 
Wat voor bedrijf is BAVO Timmerwerken?
“BAVO Timmerwerken is een eenmanszaak. Ik doe niet alles zelf hoor. Samen met een netwerk van onderaannemers, die net zo perfectionistisch zijn als ik, doe ik voornamelijk verbouwingen aan woningen. Ik ontzorg de klant, ben het aanspreekpunt en regel alles van A tot Z voor ze. We merken echt dat de vraag naar renovatie, restauratie en verbouwingen weer toeneemt.”

Wat is je geheim?
“Ik ga altijd voor 100% tevreden klanten. Als iets niet kan of niet verantwoord is, zeg ik dat altijd eerlijk. Ieder project moet koste wat het kost goed afgerond worden. Dat is belangrijk voor nu, maar ook voor de lange termijn. Het geeft een goed gevoel dat je moeite beloond wordt met een goede review en helemaal met deze prijs. Als ondernemer doe je het trouwens nooit alleen. Zonder een goede thuisbasis en een goed netwerk kun je dit nooit bereiken. Mijn vrouw is ook zelfstandige en is daardoor een fijne sparringpartner.”

Lees het hele interview op Bouwnu.nl

De topscoorders van 2016


Niet alleen de winnaars verdienen een pluim. Ook de andere topscoorders in iedere categorie kunnen trots zijn op hun prestaties. Wie dat zijn, dat zie je hieronder.

Deel
Tweet
Stuur door
Deel
Copyright © 2017 Stichting Klantgericht Bouwen.

Contactgegevens
Stichting Klantgericht Bouwen Postbus 340 Zoetermeer, ZH 2700 AH Netherlands 
 
 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bouwnu.nl · Zilverstraat 69 · ZOETERMEER, 2718 RP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp