Copy
Nieuwsbrief YSY Ronde om Noord-Holland
 

Beste <<Voornaam>>,

LUSTRUM!  In 2016 wordt de 20ste editie van de YSY Ronde om Noord-Holland gevaren. De Ronde wordt inmiddels een  "klassieker" genoemd en dat willen we dus ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. De editie van 2016 zal extra feestelijk worden aangekleed, 17 en 18 juni a.s. is het zo ver, mis dat niet!

2016 Andere Route


Zoals velen al weten wordt op dit moment het sluizencomplex in Kornwerderzand gerenoveerd. Op 17 en 18 juni zal er nog stremming mogelijk zijn en zijn de werkzaamheden aan beide zijden van de brug nog niet afgerond, o.a. het remmingwerk wordt dan nog gerenoveerd.. Afgelopen week is in goed overleg met Rijkswaterstaat besloten om dit jaar de Ronde via den Oever te laten varen. Rijkswaterstaat heeft medewerking toegezegd aan de sluispassage bij den Oever. De organisatie van de YSY Ronde om  Noord-Holland is bezig om alle voorbereidingen daarvoor te treffen en gaat weer een  mooie uitdagende tocht organiseren. Ook gaan we dit jaar via Medemblik. De wedstrijdklassen varen ook dit jaar weer een extra ronde op het Markermeer, na het succes van vorig jaar. 

Two-Handed veiligheidscertificaat in 2016 nog niet verplicht voor de Ronde.

De Two-Handed klasse werd dit jaar opgeschrikt door de (plotselinge)  invoering van de regel dat minimaal één van de opvarenden een veiligheidscertificaat moet hebben behaald. Voor velen is het niet mogelijk om tijdig aan de eis te voldoen. De organisatie van de  YSY Ronde om Noord-Holland heeft in overleg met de Noordzeeclub besloten om de regel voor 2016 uit te sluiten. De Notice of Race wordt dus aangepast met de volgende regel: OSR 6.01.1, Offshore Personal Survival Training voor bemanning in de Short- en Twohanded klassen, is dit jaar nog niet van kracht.

Donatie aan de K.N.R.M.
Vele deelnemers van 2015 hebben de borg van de spatzeiltjes na afloop van de Ronde spontaan gedoneerd aan de KNRM. Ook in 2016 staan vele KNRM stations weer paraat langs het hele traject van de Ronde om indien nodig assistentie te verlenen.Op 13 maart j.l. hebben we een cheque overhandigd aan de heer Kees Brinkman die de KNRM vertegenwoordigde. Bij elkaar heeft dat het mooie bedrag van 1420,00 Euro opgeleverd.

Afscheid bestuursleden van de Stichting YSY Ronde om Noord-Holland
Tijdens de medewerkersmiddag op 13 maart hebben we ook afscheid genomen van Peter van den Driessche (secretaris) en Ger van der Bruggen (penningmeester). Beiden hebben sinds de oprichting van de stichting in het bestuur gezeten en meegewerkt aan het succes van de Ronde. Peter was ook voorzitter van de YSY. Door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en plannen om lange (zee) reizen te maken heeft hij zijn taken gedeeltelijk neergelegd. Peter is nog wel bestuurslid van de YSY en blijft medewerker van de Ronde. Gerry heeft na vele jaren ook besloten om zijn bestuurslidmaatschap te beëindigen. Hij heeft veel werk verzet voor de stichting en geholpen om een gezonde financiële basis te creëren. Uitgebreid overleg met de fiscus over de B.T.W. problematiek heeft geleid tot goede afspraken met de fiscus. Gerry blijft nog wel als medewerker werkzaam en helpt met de jaarlijkse fiscale afwikkeling.
Peter is opgevolgd door Cees Heemskerk (ook voorzitter van de YSY) en Gerry is opgevolgd door Majel Tromp (ook penningmeester van de YSY). Beiden zijn al lang lid van de YSY en zijn enthousiast aan hun taken begonnen.
YSY Organiseert ook andere mooie evenementen!

Graag wijzen we u op de andere evenementen die de YSY organiseert. De inschrijving voor de 100 MIJLS TwoHanded en de YLY Rally is geopend! U kunt inschrijven via dezelfde site als voor de Ronde: www.saildata.net

We hopen u (weer) te mogen begroeten tijdens de 20ste YSY Ronde om Noord-Holland! 


Mede namens al onze medewerkers,

Joop ten Bokkel
Voorzitter Stichting YSY Ronde om Noord-Holland

Like YSY Ronde om Noord-Holland 2016, Nieuwsbrief 1 on Facebook 

Inschrijven
Supporters:

ARC Marine
Astrea
DFDS Seaways
Ferocious Events
Gemeente Velsen
Hermans marine
K.N.R.M.
Navionics
Rake Rigging
Rifkin
Royaal aan de Vecht
Saffier Maritiem
Sailselect
Stentec
van Leeuwen Catering
Zeehaven IJmuiden NV


 
Organisatie:
Stichting YSY Ronde om Noord-Holland
Kennemerboulevard 540
1976EM, IJmuiden

rnh.ysy.nl

Deelnemers: 
ronde@ysy.nl

Pers contacten:
relaties@ysy.nl

 
Share
Tweet
Forward
+1
Share


Uitschrijven   Gegevens bijwerken

 


Uitschrijven   Gegevens bijwerken