Copy
Géner 2021
View this email in your browser

Butlletí de l'AFA Pi d'en Xandri

 

 

Comissió Calidoscopi

Desde la Comissió Calidoscopi es vol reivindicar una data molt important. Es tracta del “Dia de la dona i la nena en la ciència” que es celebra el día 11 de febrer. Aquesta diada vol visivilitzar totes les iniciativas que s'estan fent per corregir la discriminació que les dones han patit (i pateixen) en el món científic i tecnològic alhora que vol promocionar aquestes disciplines entre les nenes per build un futur millor.
 
Com és que hi ha tan poques referències històriques de dones científiques i inventores? ¿Com és que només el 3% dels permis Nobel de ciències han estat otorgats a dones?Tot i les dificultats i la discriminació hi ha hagut moltíssimes dones que han fet contribucions importantíssimes a la ciència, però han estat sistemàticament invisibilitzades. S´ha de corregir aquesta injustícia històrica i visivilitzar-les. En el següent enllaç podreu veure un vídeo que ho explica molt bé:

https://www.youtube.com/watch?v=Fx0ztzf-2V0  (#NoMoreMatildas)  
 
Aquesta manca de referents històrics i els prejudicis de la societat patriarcal fan que les nostres nenes no s'embarquin en carreres profesionales dins de la ciència i la tecnologia. Menys del 30% dels estudiants d'enginyeries són noies. Les tecnologies del futur neediten el punt de vista de les dones i les nenes, no les excloguem!

Així mateix us deixem tot una sèrie de vídeos sumament interessants e il-lustratitus.

https://www.youtube.com/watch?v=GlMjo11MUiw


https://youtu.be/zG-PKPSt7pY

https://www.youtube.com/watch?v=7aVVZRXlK68

Finalment us deixem un enllaç amb tot una sèrie de llibres per treballar la ciència amb nenes i nens: 
https://contesiciencia.wordpress.com/

 

 

Us informem que l´AFA s´ha unit a la iniciativa d´AFES EN XARXA on les diferents AFES de Sant Cugat comparteixen plataforma per fer xerrades i events on-line.


 

 

 

 
 

Desde la Comissió de Fi de curs us recomanen  que si voleu fer un Delivery, tan per dinar com per sopar, podeu demanar-ho a Paco Meren. Introduint el codi PIDEN6 tindreu 5 € de descompte en la vostra comanda.

Així mateix, també ajudareu a les nenes i nens de 6è, doncs Paco Meren donarà 1 € per comanda a favor del comiat de 6è,

Aquesta promoció tindrà validesa fins el día 31 de març de 2021. 

Les comandes les podeu demanar al següent enllaç:  www.pacomeren.com

 

 

Propera reunió de l´AFA.

Us comuniquem que la propera reunió de l´AFA serà el dilluns 8 de febrer de 2021 a les 21:00 hores.
Atesa l´excepcional situació en la que ens trobem, la reunió es farà per videoconferència. 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Twitter AMPA
Twitter AMPA
Twitter Pi Groc
Twitter Pi Groc
Web
Web
Has rebut aquest missatge perquè estàs donat d'alta a la llista de distribució de l'AMPA del Pi d'en Xandri. Si vols deixar de rebre aquests correus (i qualsevol informació de l'AMPA) pots fer-ho en el següent enllaç: unsubscribe from this list 
 
Email Marketing Powered by Mailchimp