Copy
Daarom Open Overheid
Bekijk deze e-mail in je browser

Hoe Open? Festival

Groot nieuws: we hebben een datum voor het Hoe Open? Festival, de opvolger van het Doe Open! Festival. Want hoe doe je dat? Hoe breng je een Open Overheid in de praktijk?

Hoe Open?
Burgers en bedrijven vragen om een Open Overheid. Maatschappelijke organisaties vragen erom, bijvoorbeeld in het manifest ‘Onze overheid, onze informatie’. De beweging richting een opener overheid wordt steeds krachtiger. Overheden willen en moeten open zijn, dat staat als een paal boven water, maar er zijn bij velen vragen over het kunnen. Want hoe open kún je zijn? En hoe kun je open zijn? Dat blijkt bijvoorbeeld tijdens gesprekken over de initiatiefwet Open Overheid (Woo).

Na het gesprek over #DoeOpen! is het nu tijd voor de vraag #HoeOpen? Bijvoorbeeld hoe je naast openheid ook waarborgen biedt voor gerechtvaardigde belangen zoals privacy. Bijvoorbeeld hoe je overeenstemming krijgt met collega’s die ook een opener overheid willen, maar de #HoeOpen-vragen anders beantwoorden dan jij. Rode draad is dat de vraag steeds vaker begint met ‘hoe’:

#HoeOpen zou de overheid moeten zijn?
#HoeOpen is de overheid op dit moment?
#HoeOpen ik mijn collega’s om mee te bouwen aan een opener overheid?
#HoeOpen wil ik zelf namens mijn overheidsorganisatie zijn?
#HoeOpen kan mijn overheidsorganisatie zijn? En hoe pak ik dat concreet aan?

Voor in je agenda: 12 december
Wil jij mee praten over deze en andere #HoeOpen vragen en dilemma’s? Zoek je netwerkmogelijkheden en concrete tips? Open dan je agenda en noteer dat je op maandag 12 december volop aan de slag gaat op het Hoe Open? Festival. Informatie over hoe je je kunt aanmelden voor dit gratis festival, de locatie en het programma volgen binnenkort, dus houd ons goed in de gaten!

Sneak preview 12 december:
Uitreiking SODA
Om het innovatief gebruik van open data zichtbaar te maken en te belonen, is er nu de Stuiveling Open Data Award (SODA). Op het Hoe Open? Festival reikt de SODA-jury deze award voor de eerste keer uit. De wedstrijd start binnenkort, dus houd www.soda2016.nl goed in de gaten.
Zelf bijdragen aan Hoe Open?
Lijkt het je leuk om een Open Overheid bijdrage te leveren aan het Hoe Open? Festival? Waar wil jij het over hebben en in welke vorm? Welke Open Overheid tips en trucs heb jij? Je kunt je ideeën mailen naar mikis@open-overheid.nl.
Op de Open Sofa
Vragen en prangende kwesties voorleggen aan (ervarings)deskundigen en zelf als (ervarings)deskundige van gedachten wisselen? Dat kan op de Open Sofa! Neem tijdens Hoe Open? Festival plaats en laat je verrassen.   
Hoe Open was het Doe Open! Festival ook alweer? Een terugblik!
Mis het laatste nieuws over het Hoe Open? Festival niet:

Foto header: Luc Mercelis
Share
Tweet
Forward
Share
Je ontvangt dit bericht omdat je betrokken bent bij of interesse hebt getoond in Open Overheid.


Uitschrijven van deze mailinglijst   Mijn instellingen veranderen
 
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube