Copy
Daarom Open Overheid
Bekijk deze e-mail in je browser
Vooruitkijken en terugblikken 

Morgen is het zover: dan ontvangt het Ministerie van Binnenlandse Zaken zo'n 130 gasten om te vieren dat het Actieplan Open Overheid 2016-2017 een feit is, stil te staan bij de bredere context van Open Overheid en vooruit te kijken naar de uitvoering van het Actieplan.   

Het Actieplan Open Overheid is in december verstuurd naar de Tweede Kamer. Maar hoe komt een Actieplan Open Overheid tot stand? Dat zie je in onderstaande impressie!

Bekijk de impressie van de totstandkoming van het Actieplan
In actie voor Open Overheid
Kaat Goderie is de projectleider onder wiens leiding het Actieplan Open Overheid 2016 – 2017 tot stand kwam. Met dit interview stapt ze op het spreekwoordelijke podium voor een gesprek over proces en inhoud, verleden en toekomst van het Actieplan. Hoe heeft zij de totstandkoming van het Actieplan ervaren? Wat verwacht zij van de bijeenkomst van morgen en hoe kunnen we de voortgang van het Actieplan volgen?  Lees het interview met Kaat
Meld je aan voor het gemeentelijk Leernetwerk Open Data
Wat is de (maatschappelijke) waarde van het publiek beschikbaar maken van data? Is Open Data vooral interessant voor start-ups en bedrijven of is het een vehikel voor andere publieke waarden, en welke afwegingen komen hier bij kijken? Werk jij bij een gemeente en wil je hiermee aan de slag? Meld je dan aan voor het Gemeentelijk Leernetwerk Open Data om mee te discussiëren en te experimenteren. Het Leernetwerk wordt georganiseerd door Kennisland, in samenwerking met het Leer- en Expertisepunt Open Overheid.  
Open EU
Open State Foundation en het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie hebben een reeks van evenementen rond Open Overheid en transparantie gelanceerd: een Europese online app competitie, hackathons in een aantal Europese steden en TransparencyCamp Europe, een unconference over Open Overheid die in juni plaats zal vinden in Amsterdam.
Zet het alvast in je agenda: TransparencyCamp Europe
Op 1 juni vindt voor het eerst het hierboven genoemde TransparencyCamp Europe plaats in Amsterdam. Deze unconference voor Open Overheid brengt programmeurs, beleidsmakers, journalisten en activisten uit heel Europa bijeen om te praten over transparantie, Open Data en over verschillende slimme manieren van hergebruik van Europese overheidsgegevens.
Platform O
Ken jij Platform O al? Het is een veelzijdige website met nieuws en achtergronden door en over het openbaar bestuur. Een van de onderwerpen waar Platform O veel aandacht aan schenkt is Open Data. Lees artikelen over Open Data op Platform O 
Share
Tweet
Forward
Share
Je ontvangt dit bericht omdat je betrokken bent bij of interesse hebt getoond in Open Overheid.


Uitschrijven van deze mailinglijst   Mijn instellingen veranderen   Aanmelden voor deze mailinglijst
 
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube