Copy
Daarom Open Overheid
Bekijk deze e-mail in je browser

Open Data, open doen

Zeker, er zijn nog veel vragen rond Open Overheid. Ook met betrekking tot Open Data. Veel antwoorden ontstaan hierbij door te doen, praktisch en doordacht. Ideeën en leerervaringen beginnen klein en groeien uit tot nieuwe werkwijzen en inzichten. Daar wordt volop aan gewerkt. En het mooie is: je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Er zijn volop mogelijkheden om kennis en ervaring uit te wisselen. 

Bijvoorbeeld tijdens 'Heel Holland Slimmer met Open Data'. Het afgelopen jaar hebben negen Noord-Hollandse gemeenten en de provincie gewerkt aan Open Data in het Praktijkprogramma Noord-Holland Slimmer. Met als doel Open Data te verankeren als instrument in beleid en uitvoering. Vanuit concrete en actuele vraagstukken en met alle betrokken partijen.

Profiteer van de waardevolle ervaringen en bruikbare resultaten van deze Noord-Hollandse pioniers. Kom naar 'Heel Holland Slimmer met Open Data' op vrijdag 13 maart!

Meld je aan voor deze bijeenkomst
De winst van Open Data
Op 12 maart vindt de conferentie ‘De winst van Open Data’ plaats. Interessante sprekers en een actieve aanpak met drie workshop-rondes brengen je in één middag in de wereld van de mogelijkheden van Open Data.
Almere=Open
Wil jij met Almere meedenken over Open Data? Heb jij ideeën over welke data open zou moeten zijn en wat een goede aanpak is? Almere nodigt je uit voor een informele, inspirerende en interactieve kick off middag op 24 maart.
Save the date: Doe Open!
Op 18 mei 2015 organiseren we 
het congres 'Doe Open!', samen met twee teams van het ministerie van BZK: het team Doe-democratie en het team Open Overheid. Meer informatie volgt. Zet het alvast in de agenda! 
Veel belangstelling voor Actieve Openbaarheid
Het was druk tijdens het symposium ‘Actieve Openbaarheid: een Open Aanpak’. Ruim 150 aanwezigen bespraken hoe overheidsinformatie sneller openbaar en toegankelijk gemaakt kan worden. Lees het verslag en bekijk de video's
Bekijk de lezingen die gehouden zijn tijdens het symposium
'Actieve Openbaarheid: een Open Aanpak'
Share
Tweet
Forward
Share
[Foto's (met uitzondering van de foto in de header): CC BY-SA Sebastiaan ter Burg]
Je ontvangt dit bericht omdat je betrokken bent bij of interesse hebt getoond in Open Overheid.


Uitschrijven van deze mailinglijst   Mijn instellingen veranderen
 
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube