Copy
Daarom Open Overheid
Bekijk deze e-mail in je browser

Geef ons een tip voor nieuwe interviews

Wat hebben Stef van Grieken, Valerie Frissen, Peter Millenaar, Marieke van Paassen en Bas Eenhoorn met elkaar gemeen? Je raadde het vast al. We interviewden hen over Open Overheid, de baten en voordelen, maar ook de risico's en aandachtspunten. Dit keer hebben we drie nieuwe interviews: met Davied van Berlo, Mellouki Cadat en met Bart Pastoor.

Met wie zou jij graag een nieuw interview zien? Laat het ons weten! Met een beetje geluk tref je dan bij een volgende update een reeks pakkende citaten van de persoon dit jij ons tipte. Geef je interview-tip op Twitter (@OpenOverheidNL) of via een ander medium.

Davied van Berlo: "De geest is uit de fles. Open Overheid komt eraan"
Volgens Davied kan de overheid nog veel opener, want geslotenheid is nu vaak het uitgangspunt. We vroegen hem: Hoe open ben je zelf? Lees het interview

Foto: Lex Draijer
Mellouki Cadat: "Hoe meer Open Overheid hoe beter!"
Mellouki vindt een Open Overheid cruciaal om een verbeterde vorm van democratie te krijgen en de beweging van Open Overheid verdient blijvende ondersteuning. 

Lees het interview
(foto: Claudia Kamergorodski)
Bart Pastoor: "Als we allemaal transparant zijn dan kunnen we beter samenwerken"
Bart benoemt transparantie als één van zijn belangrijkste waarden. Tijdens het interview lardeert hij dit met een reeks aan voorbeelden uit zijn lange loopbaan: van drinkwaterbeleid tot verkeersveiligheid.
Lees het interview
Toolkits: waar ga jij mee aan de slag?
Ben je benieuwd hoe Open Overheid er in praktijk uitziet? Wil je zelf aan de slag en ben je op zoek naar handvatten? Of ben je al met Open Overheid bezig en nieuwsgierig hoe anderen dit doen? Op de Toolkitpagina’s van Open Contact, Open Aanpak, Open Data en Open Verantwoording staan handreikingen en tips op basis van praktijkvoorbeelden. Ook vind je er verdiepende informatie. Lees meer
Professioneel omgaan met informatievragen en Wob-verzoeken
Is het, naast een grotere inzet op actieve openbaarheid, ook mogelijk om Wob-verzoeken beter en sneller te behandelen? Zo ja, hoe dan? Kom op 2 september naar de masterclass met Siebe Sietsma (RTL) en Minister Plasterk. Schrijf je in voor de laatste plaatsen.
Lees meer
Share
Tweet
Forward
Share
Je ontvangt dit bericht omdat je betrokken bent bij of interesse hebt getoond in Open Overheid.


Uitschrijven van deze mailinglijst   Mijn instellingen veranderen
 
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube