Copy
Daarom Open Overheid
Bekijk deze e-mail in je browser

Doe Open! Festival

Festival voor vernieuwende lokale bestuurders, ambtenaren, maatschappelijk initiatiefnemers en burgers

Een half etmaal in het teken van Doe-democratie, Open Overheid, lokale democratie en financiële transparantie. Luisteren naar inspirerende sprekers, aan de slag in interactieve sessies, een Open Data Douche en plaatsnemen op de sofa bij (ervarings)deskundigen om al je vragen voor te leggen. Dit en meer kun je beleven tijdens het Doe Open! Festival. Onder anderen Evelien Tonkens en Job Cohen zullen keynote speeches verzorgen. Je bent 18 mei van 9.00 tot 22.00 uur van harte welkom in Pakhuis de Zwijger!

De organisatie van deze dag is handen van Pakhuis de Zwijger, team Doe-democratie, team Open Overheid en team Agenda Lokale Democratie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Leer- en Expertisepunt Open Overheid.

Meld je aan voor het Doe Open! Festival
Wat kun je beleven op 18 mei?
Open over geld
Een van de thema's op het Doe Open! Festival is 'Open over geld'. Verschillende sessies gaan over financiële transparantie en de noodzaak ervan voor betrokkenheid van inwoners. Lees ook de nieuwste blog op onze website over verschillende vormen van financiële transparantie.
Lokale democratie, lokale media
Een goed functionerende lokale democratie begint bij kwalitatief goede journalistiek. Lokale media hebben het tegelijkertijd zwaar. Welke mogelijkheden bieden het digitale tijdperk? Heeft burgerjournalistiek de toekomst? Deze onderwerpen komen aan bod tijdens Doe Open! 18 mei.
Breda begroot
In Breda verkennen ze de mogelijkheden van een burgerbegroting. Dit noemen ze ‘Breda begroot’. Samen met inwoners, het stadsbestuur en expertise vanuit het onderwijs wordt ontdekt hoe ze Breda begroot kunnen vormen. Op een manier die past bij Breda, met zijn wijken en dorpen. Hierover zijn we met elkaar in gesprek, offline én online. 
Alle ontwikkelingen zijn te volgen via www.breda.nl/breda2030FacebookTwitter en Pinterest. Deel hier ook gerust je tips of ideeën. Breda begroot is 18 mei ook aanwezig bij het Doe Open! Festival.
Experimentenwet
Ruimte voor publieke innovatie, waarbij knellende wet- en regelgeving tijdelijk buiten werking gesteld wordt. Dat is het doel van de Experimentenwet. Met concrete casussen kijken we op welke manier de Experimentenwet van pas kan komen.
Democractic Challenge
Vernieuwende democratische praktijken worden aangejaagd en ondersteund. Op 18 mei is de kick-off van de Democratic Challenge en gaan we aan de slag met concrete casussen en ideeën. Lees meer op de website van Doe-democratie.
Actieplan Open Overheid
Nederland is aangesloten bij het Open Government Partnership, de brede internationale beweging voor meer Open Overheid. Voor de periode 2016-2017 maakt Nederland een nieuw Actieplan. Hiervoor trekt het ministerie van Binnenlandse Zaken het land in en organiseert ze in mei en juni gesprekken met verschillende partijen. De kick-off voor het maken van het Actieplan is 18 mei, tijdens het Doe Open! festival. Denk en schrijf mee!
Op de sofa
Vragen en prangende kwesties voorleggen aan (ervarings)deskundigen en zelf als (ervarings)deskundige van gedachten wisselen? Dat kan op de sofa! Neem plaats en laat je verrassen.   
Right to Challenge
Tijdens het Doe Open! Festival 18 mei komt de community of practice over Right to Challenge weer bij elkaar. Het thema is dan 'Gelijkwaardig (gespreks)partnerschap tussen maatschappelijke initiatiefnemers en gemeenteambtenaren'. Ben je benieuwd naar wat Right to Challenge eigenlijk is en wat deze community of practice doet? Of wil je je aansluiten bij deze community of practice? Lees er meer over op onze website.
Ontmoet elkaar
Natuurlijk is er ook genoeg gelegenheid om informeel met elkaar in gesprek te gaan en te netwerken. We bieden je tijdens deze dag de nodige koffie- en thee momenten, een lunch en ook happen en een afsluitende borrel zullen niet ontbreken.   
...en er is nog veel meer! Houd voor het volledige programma onze website in de gaten of kijk op de website van de Agenda Lokale Democratie of de website van Doe-democratie.
Meld je aan voor het Doe Open! Festival
Share
Tweet
Forward
Share
[Foto's (met uitzondering van de foto in de header): CC BY-SA Sebastiaan ter Burg]
Je ontvangt dit bericht omdat je betrokken bent bij of interesse hebt getoond in Open Overheid.


Uitschrijven van deze mailinglijst   Mijn instellingen veranderen
 
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube