Copy
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weer gegeven, klik dan hier

Nieuwsbrief mei 2016

► Kom op 14 juni naar de lunchlezing over het KlimaRain-systeem
► Toekomstige energie infrastructuur van distributie naar opslag
► Bouwstudenten ROC Friese Poort Drachten en Emmeloord ontdekken nieuwe technieken
► Workshop duurzaamheid voor VMBO door HBO op MBO
► Installaties zuiniger en comfortabeler door dynamisch inregelen

Kom op 14 juni naar de DuurzaamDoen lezing over het KlimaRain-systeem

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, HEAPS en CEW nodigen u graag uit op dinsdag 14 juni 2016 voor een Duurzaam Doen lunchlezing. HEAPS en CEW presenteren dan een nieuw systeem waarmee een besparing van energie en water tegelijkertijd mogelijk is: het KlimaRain-systeem.
Klik hier voor meer informatie

Meld je aan voor de DuurzaamDoen lezing van 14 juni

Toekomstige energie infrastructuur van distributie naar opslag

“Ik geloof dat Nederland in 2050 CO2 neutraal kan zijn. Maar dit vraagt wel een andere manier van denken.” Ing. Marco Bijkerk, Manager Innovative Technologies bij Remeha BV hield op 10 mei 2016 bij Centrum Duurzaam op  ROC Friese Poort in Leeuwarden een lezing over het Reduceren van CO2 uitstoot. “De huidige infrastructuur van energievoorziening is nu nog gebruikt voor distributie, maar in de toekomst voor opslag.” Klik hier voor meer informatie

Bouwstudenten ROC Friese Poort Drachten en Emmeloord ontdekken nieuwe technieken

‘We willen de uitvoerders van morgen een breed inzicht geven’, motiveert Femke Gerbrandy, docent bouw Emmeloord, de keuze om met bouwstudenten naar Centrum Duurzaam te komen. ‘Centrum Duurzaam begint bij de techniek van morgen en voegt daarmee waarde toe aan het opleidingsprogramma van bouwkunde, vult Gerwin Elzinga, docent bouw Drachten, aan. Maandag 11 april 2016 en maandag 18 april 2016 waren respectievelijk de bouwstudenten van Emmeloord en Drachten te gast bij Centrum Duurzaam voor 3D printen en het Duurzaam Doen Huis. Klik hier voor meer informatie

Workshop duurzaamheid voor VMBO door HBO op MBO

Een kijkje in de wereld van duurzaamheid. Wat is duurzaamheid en wat kun je zelf duurzaam doen? Deze vragen kwamen in het spel ‘Ik hou van Grien’ naar voren. Dit spel is ontwikkeld door O3 Leeuwarden. Op woensdag 20 april en donderdag 22 april 2016 organiseerden  Jan Feenstra, Patrick Jetten en Jasper Stutterheim, studenten van de NHL, met dit spel een workshop duurzaamheid voor VMBO leerlingen van het Comenius op de locatie van ROC Friese Poort bij Centrum Duurzaam.
Klik hier voor meer informatie

Installaties zuiniger en comfortabeler door dynamisch inregelen

‘Het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam is gericht op het energiezuinig maken van technische installaties. Dat is de eerste stap op weg naar energie neutrale woningen’, licht Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam, toe. ‘De vervolgstappen zijn energie opwekking (zon, wind en aardwarmte) en energie opslag’. Samen met fabrikanten uit Nederland verzorgt Centrum Duurzaam levensecht onderwijs in het Duurzaam Doen Huis. Maandag 9 mei 2016 volgden BBL studenten van ROC Friese Poort Drachten een praktijkles waterzijdig inregelen.
Klik hier voor meer informatie
Twitter
Facebook
LinkedIn
YouTube
Website
Contact - Disclaimer -  Update voorkeuren - Uitschrijven


This email was sent to oderidder@rocfriesepoort.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
roc friese poort · Anne Wadmanwei 6 · Leeuwarden, Fr 8914 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp