Copy
Beste <<Voorletters / Voornaam>> <<Achternaam>>, *Nieuwsbrief juli 2019*
Bekijk via een browser
Terugblik lezing "Van het gas af, het nieuwe verwarmen"
Met een goedbezochte bijeenkomst in het “Trefpunt” op 18 juni j.l. (met als onderwerpen “Van het gas af, het nieuwe verwarmen" en "Energie logistiek in Heiloo”),  werd een succesvolle reeks van dit seizoen afgesloten.

De eerste bijeenkomst, in november  2018, had als onderwerp “Energieopslag in een buurtbatterij bij De Oude Werf”, de tweede bijeenkomst in het voorjaar ging over “Smartgrids”.

De presentatie van 18 juni,"Van het gas af, het nieuwe verwarmen", sloot dit seizoen af. Dat sluit aan op een studie van onderzoeksbureau Berenschot, waarin men concludeert dat PVT (een combinatie van een zonnepaneel en een warmtecollector) een belangrijke optie is.

Men blijft echter in de winter zitten met een energietekort. Dat is met een accu na de salderingsregel niet op te vangen. Je hebt een seizoensprobleem met energieopslag. Echter voor de winterdagen biedt opslag van warmte in de kruipruimte met bv een SolarFreezer-systeem een deeloplossing die een hoger rendement heeft dan een Warmtepomp. (WP-Systemen met heipalen/pijpen in de grond  hebben wel seizoensopslagcapaciteit omdat je gedurende de zomer de grond opwarmt).
Je kunt het allemaal nalezen op onze site.

Vind je dit interessant en weet je er meer van? Sluit je dan aan bij ons kennisnetwerk.
Stuur een mail naar info@heilooenergie.nl en wij nemen contact met je op.

Bekijk de presentatie
Ambitieuse projecten in Heiloo, getrokken door leden
Als je denkt dat dit leuke brainwaves zijn voor de borrel dan heb je het mis. Na een voorstudie van het kennisnetwerk (met Liander, leveranciers en Rijksoverheid) over de buurtbatterij is er een subsidie voor vervolgonderzoek toegewezen vanuit de provincie. Wilma Eerenstein en Duncan Smith gaan dit vooronderzoek leiden. Duncan, Duurzaamheiloo, met zijn  expertise vanuit zijn bedrijf Energy Connex en Wilma met haar expertise op het gebied van advisering en begeleiding, via Renergize.

Wat kan dit voor de burger betekenen? Het is heel eenvoudig. Als je zelf elektriciteit en warmte opwekt en opslaat, dan heb je in principe geen last meer van stijgingen van energieprijzen en energiebelastingen, en bent onafhankelijk van grote bedrijven of geopolitieke beïnvloeding (denk aan gaspijp dichtdraaien van Poetin). Het is in sommige situaties ook rendabel. Dat geeft interessante perspectieven voor wie het geld nu tegen een lage rente op de bank heeft staan en het kan investeren. Voor wie dat niet heeft is dat lastiger.

Dat het project "buurtbatterij" er niet zomaar is moge duidelijk zijn. Er zijn vele instanties, en uiteraard omwonenden, bij betrokken.
 
Nieuwe dienstverlening: Energiecoach
Heiloo Energie biedt je de mogelijkheid om in contact te komen met een van onze energiecoaches.

Nadat je een aanvraag hebt ingediend wordt een afspraak gemaakt. De energiecoach komt bij je langs om de wensen en mogelijkheden op het gebied van verduurzaming met je te bespreken.

Het resultaat van deze zgn. 'Quickscan energiebesparing' wordt vastgelegd in een rapport.

Een "must" voor hen die gaan verbouwen of verbouwplannen hebben.
Lees meer
Heiloo Energie organiseert weer een cursus voor de leden!
Na de succesvolle oproep voor deelname aan de cursus “Energiecoaches” willen wij nu een cursus “Communicatie”  organiseren.

Het doel van de cursus is om de deelnemers effectief en planmatig te leren communiceren met de inwoners van Heiloo, en daarmee een duidelijker beeld te scheppen van de doelstellingen, activiteiten, diensten en samenwerkingsverbanden van Heiloo Energie. En Heiloo Energie daarmee beter op de "kaart" te zetten.

Deelname is bedoeld voor leden van Heiloo Energie en is gratis.
Deelname is niet vrijblijvend, we zien het geleerde graag ingezet worden ten dienste van de activiteiten van Heiloo Energie, zoals optreden als ambassadeur voor de energiecoaches en het leggen van nieuwe contacten.

Bij voldoende belangstelling, zal de cursus naar verwachting medio september van start gaan. Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus samen met deelnemers uit Castricum en Uitgeest gegeven worden. Goed voor de samenwerking én interessant om te ervaren wat er zoal leeft in de andere BUCH-gemeenten.
 
Heb jij belangstelling om je op communicatiegebied te laten bijscholen?
Geef je dan op via mailadres ron.poppen@heiloenergie.nl 
 
Wij hebben aan onze partner HOOM gevraagd om deze cursus te verzorgen. De training neemt een dagdeel in beslag.
 
De cursusinhoud voor zover nu bekend:
 • Het communicatieplan, waar moet je over nadenken:
  • Hoe bepaal je je doelgroep
  • Welke kanalen gebruik je voor je communicatie, welke kanalen passen bij je doelgroep, hoe onderhoud je contacten
  • En meer…
 • Dieper ingaan op een aantal belangrijke communicatiemiddelen:
  • Flyers, hoe trek je de aandacht
  • Socialmedia zoals Facebookposts, zorg ervoor dat je gezien en gelezen wordt
  • Andere tips en tricks...
 • Workshop: Werken met eigen voorbeelden
Heb je al eens een kijkje genomen?
De website is onlangs vernieuwd, alles is weer "technisch" bij de les, we kunnen weer een tijdje voort.
Zie https://www.heilooenergie.nl
De winkel is 4 september weer open, fijne vakantie gewenst!
Copyright © 2019 Heiloo Energie, All rights reserved.


Afmelden van nieuwsbrief    Wijzig instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp