Copy


Voorste-kruisbandonderzoek
Nieuwsbrief 5, juli 2015 

Beste collega,

Het is vakantietijd! Voor velen van jullie een periode waarin een aantal weken niet gewerkt hoeft te worden. Ik wens iedereen in elk geval een hele fijne zonnige vakantie toe!

Het voorste-kruisbandonderzoek gaat in de vakantie gewoon door. Het is zelfs een erg drukke periode op dit moment! De eerste eindmetingen zijn ondertussen geweest en goed verlopen. Elke week is het een kwestie van mailen, bellen en goed plannen om alles soepel te laten verlopen. Mede dankzij jullie inzet gaat het zo goed met het onderzoek!

Wat bekend is uit recent wetenschappelijk onderzoek
- Reid et al. (J Pediatr Orthop 2015) laten in een retrospectief cohortonderzoek van 100 adolescenten zien dat maar liefst 24% van alle patiënten na VKB-reconstructie opnieuw geopereerd moet worden. Dit kan zijn voor een meniscectomie maar ook voor een revisie van de VKB.
- Een citaat uit de narratieve review van Zaffagnini: "The trends and evidence reported in this article certainly highlight the need for precise objective measurement criteria, and future efforts should therefore be focused on the improvement or development of tools designed to measure and quantify patient performance." Het blijkt duidelijk dat er behoefte is aan een valide testbatterij. Toch mooi dat we daar in bij Kliniek ViaSana op dit moment mee bezig zijn!
Het aantal geïncludeerde patiënten op dit moment is

115
 
  • Hiervan is 58% man en 42% vrouw
  • 92 van hen zijn al geopereerd
  • 3 sporters hebben hun revalidatie al afgerond en een eindmeting gehad
Achter de schermen..
In deze rubriek zal elke keer een medewerker van Kliniek ViaSana zich voorstellen en uitleggen wat hij/zij doet voor het onderzoek. Deze keer is het woord aan Mike Gabriel.

Wie ben je? Ik ben Mike Gabriel en ik ben verantwoordelijk voor de marketing & communicatie van ViaSana.
Sport jzelf ook? Jazeker! Waterpolo is mijn grootste hobby. In mijn jeugd was ik zeer fanatiek. De laatste jaren is het wat minder geworden maar gedurende de competitieperiode lig ik nog wel 5 uur per week in het water. Daarnaast fitness ik 1 à 2 keer per week.
Heb je ervaring met knieblessures? Nee, niet met knieblessures. In het water is dat gewricht redelijk veilig. Wel heb ik gedurende het seizoen last van mijn instabiele linkerschouder (gelukkig niet mijn rechterschouder, want daar schiet ik mee). Met de juiste fitnessoefeningen weet ik dat goed onder controle te houden.
Wat is je functie bij Kliniek ViaSana? Marketeer
Wat is je functie binnen het onderzoek? Binnen ViaSana ben ik onder andere verantwoordelijk voor de patiëntenvoorlichting. Zo zorg ik ervoor dat patiënten de juiste informatie op papier meekrijgen en zij weten wat ze gedurende het onderzoekstraject kunnen verwachten.
Daarnaast hebben we vorig jaar een app bedacht en tevens laten ontwikkelen (ViaSana voorlichter - behandelpad app). Deze app heeft verschillende prijzen gewonnen. Op dit moment ben ik bezig om de informatie voor de VKB-revalidatie in de app te optimaliseren. Denk daarbij aan de toevoeging van video's en andere informatie.
Verder coördineerde ik bij de start van het onderzoek de informatiebijeenkomst voor fysiotherapeuten en heb ik het persbericht over het onderzoek geschreven en verstuurd.
Heeft u een interessant item voor deze nieuwsbrief of zijn er vragen?
Stuur me dan gerust een email: n.engelen@viasana.nl. De nieuwsbrief is ook terug te lezen op mijn website www.nickyengelen.nl

Hartelijke groet,

Nicky Engelen-van Melick
Fysiotherapeute
Sportfysiotherapeute i.o.
Bewegingswetenschapper
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Deze nieuwsbrief verschijnt elke 2 maanden.
Copyright © 2015 KneeSearch, All rights reserved.


afmelden