Copy


Voorste-kruisbandonderzoek
Nieuwsbrief 12, september 2016 


Beste collega,

We hebben inmiddels al 250 patiënten geïncludeerd in het onderzoek! Jullie zijn erg goed bezig met het insturen van patiënten voor de eindmeting, maar helaas merk ik dat er toch ook patiënten zijn die niet willen komen of niet op tijd ingestuurd worden. Daarom hebben we besloten om door te gaan tot we 275 inclusies hebben bereikt. Daardoor krijgt het onderzoek een zogenoemde hogere power en wordt het beter van kwaliteit.

Nog even als reminder voor jullie: ik wil de patiënt graag zien voor de eindmeting bij return-to-play. Dit valt voor mij samen met het moment dat je normaal gesproken de patiënt zou 'ontslaan' en hij/zij volledig zelfstandig het sporten hervat.

Van week 37 t/m 39 ga ik zelf genieten van mijn vakantie. In die weken kun je natuurlijk altijd via de e-mail patiënten aanmelden voor de eindmeting. Ik zal ze dan na mijn vakantie zo snel mogelijk inplannen. Als er in deze periode dringende vragen zijn omtrent het onderzoek kun je terecht collega Yvette Pronk via y.pronk@viasana.nl.

Wat bekend is uit recent wetenschappelijk onderzoek
Afgelopen maand publiceerde British Journal of Sports Medicine een systematische review van mijn hand. Dit artikel is een vertaling van het KNGF Evidence Statement revalidatie na VKB-reconstructie en daarmee uniek. Er zijn wereldwijd namelijk nauwelijks protocollen gepubliceerd die gebaseerd zijn op de combinatie van wetenschappelijk onderzoek en expert opinion. Tevens geeft dit artikel een goed overzicht van de literatuur over VKB-revalidatie t/m juni 2015.
Heb je interesse in het hele artikel, stuur me dan een e-mail via n.vanmelick@viasana.nl
(van Melick, et al. Evidence-based clinical practice update: practice
guidelines for anterior cruciate ligament rehabilitation based on a systematic review and multidisciplinary consensus, BJSM 2016
Het aantal geïncludeerde patiënten op dit moment is

250
 
  • 230 van hen zijn geopereerd, 30% van hen is een vrouw
  • 81 sporters hebben hun revalidatie al afgerond en een eindmeting gehad
Heeft u een interessant item voor deze nieuwsbrief of zijn er vragen?
Stuur me dan gerust een email: n.vanmelick@viasana.nl. De nieuwsbrief is ook terug te lezen op mijn website www.nickyvanmelick.nl

Hartelijke groet,

Nicky van Melick
Sportfysiotherapeute
Bewegingswetenschapper
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Deze nieuwsbrief verschijnt elke 2 maanden.
Copyright © 2016 KneeSearch, All rights reserved.


afmelden