Copy

Poletna akademija na Kersnikovi I


'AnimaKip' / enotedenska delavnica


Rampa, Likozarjeva 1, Ljubljana, 4. nadstropje
28. junij-2. julij 2021, med 8.30 in 16. uro


Kersnikova vabi na prvo Poletno akademijo za otroke in mlade, ki jih zanima svet animacije in ustvarjanja iz gline. Na enotedenski delavnici bodo udeleženci in udeleženke (stari 9–14 let) pod mentorstvom kiparja Veljka Zejaka, likovne pedagoginje Eve Pondrk in strokovnjakov za 3D modeliranje Bora Jarha ter Leona Dolinčarja, razvijali skupno 3D animacijo. Karakterje za animacijo bodo ustvarili iz gline ter jih prenesli v 3D digitalno okolje po postopku fotogrametrije.

Udeleženci in udeleženke bodo na zabaven in igriv način pridobili/e osnovna znanja iz 3D modeliranja, animacije, postopka fotogrametrije, kiparjenja, obdelave gline in dela s keramiko. 

Cena tedenskega varstva, ki zajema delavnice z materiali, dopoldansko in popoldansko malico ter kosilo, je 160 € (early bird 150 €). V primeru prijave dveh otrok dobi drugi 10 % popusta.


Podrobnejše informacije in prijave 

V primeru težav z odpiranjem prijavnega obrazca nam pišite na 5hek@kersnikova.org.

Poletna akademija na Kersnikovi II


'AirTracker' / enotedenska delavnica


Rampa, Likozarjeva 1, Ljubljana, 4. nadstropje
23. avgust-27. avgust 2021, med 8.30 in 16. uro


Kersnikova vabi na drugo Poletno akademijo, tokrat namenjeno otrokom in mladim, ki jih zanimajo elektronika, programiranje in okoljevarstvo. Na enotedenski delavnici se bodo udeleženci in udeleženke osredotočili/e predvsem na onesnaženost zraka, saj je to eden najbolj perečih okolijskih problemov. Spoznavali/e bodo atmosfero, sestavo zraka, ugotavljali/e, kaj so trdi delci, od kod prihajajo, kako jih meriti v zraku, kako se zrak spreminja, ter se pogovarjali/e o posledicah onesnaženosti na naše zdravje. S pomočjo odprtokodnega Arduina bodo izdelali/e tester z različnimi senzorji, wifijem in GPS povezavami za beleženje in prikazovanje podatkov o temperaturi, vlagi, sevanju ter onesnaženih delcih v zraku.

Cena tedenskega varstva, ki zajema delavnice z materiali, dopoldansko in popoldansko malico ter kosilo, je 170 EUR. V primeru prijave dveh otrok dobi drugi 10 % popusta. 


Podrobnejše informacije in prijave 

V primeru težav z odpiranjem prijavnega obrazca nam pišite na 5hek@kersnikova.org. 
 
Pridruži se nam na Facebooku: Laboratorij Rampa  | Galerija Kapelica | BioTehnaKlub K4
RAMPA je laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe. Na Rampi soustvarjamo intermedijske projekte in organiziramo izobraževanja. Deluje pod okriljem Zavoda Kersnikova.
Zavod KERSNIKOVA  | Kersnikova ulica 4  | 1000 Ljubljana | info@kersnikova.org | www.kersnikova.org