Copy

[5hek] Žičke + gumbi = klaviatura / delavnica

KDAJ: 18.05.2021 od 17.00-20.00
KJE: Likozarjeva 1, 4. nadstropje
KDO: 
Otroci in mladi, stari med 9 in 15 let. Ob prijavi nam prosim sporočite svojo starost.
KAKO: Potrebna je predhodna prijava na 5hek@kersnikova.org

Vas zanima kako iz klaviature izvabimo zvok? Kako lahko sami določimo kako glasno bo zvenel določen zvok in kakšna bo višina določenega tona?
Na delavnici bomo skupaj izdelali preprost prototip klaviature iz večih tipk oz. gumbov. Spoznali bomo kaj so potenciometri, kakšna je njihova vloga na različnih napravah, kaj lahko kontrolirajo in kako lahko nastavimo, da vplivajo na zvok. Spoznavali se bomo tudi z delovanjem piskača, delovanjem tipk, ter se podrobneje seznanili z delovanjem mikrokrmilnika, ki elementom pošilja informacije. Na koncu bomo lahko poskusili z našim inštrumentom zaigrati tudi pesmico! 

Delavnico bosta vodila Jaka Waldhütter in Martin Krauser.[5HEK] Petkova akademija na Kersnikovi je serija razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti, umetnosti in družbi.
Program Petkove akademije omogoča Mestna občina Ljubljana – Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje.

PiksLBroška / delavnica za mladostnike // 3.6.21

Na spletni delavnici boš izdelal/a broško, na katero boš preko mikrokrmilnika sprogramiral/a besedilo ali celo piksel sliko, ki se bo nato prikazovala kot kratka animacija.


Več: Rampa

KonS: Tehnološko umetniški tabor: 4.07. - 9. 07.21

V času tabora bodo udeleženci sami izdelali različna znanstvena orodja, ki jih pri svojem delu uporabljajo sodobni umetniki – baterijo iz blata, naredi-sam zvočilo in spektrometer.


Več: KonS

 

MORITZ SIMON GEIST: ‘MR-808 Interactive’ / razstava // 23.3.21

Na ogled bo robotska naprava za bobnanje, namenjena skupnostnemu ustvarjanju glasbe, ki vabi k igrivemu raziskovanju zvoka, digitalizacije in zvočnih tehnik naredi-sam.


Več: Galerija Kapelica

 
Pridruži se nam na Facebooku: Laboratorij Rampa  | Galerija Kapelica | BioTehnaKlub K4
RAMPA je laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe. Na Rampi soustvarjamo intermedijske projekte in organiziramo izobraževanja. Deluje pod okriljem Zavoda Kersnikova.
Zavod KERSNIKOVA  | Kersnikova ulica 4  | 1000 Ljubljana | info@kersnikova.org | www.kersnikova.org
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zavod Kersnikova · Kersnikova 4 · Ljubljana 1000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp