Copy

'Kripto101' / online delavnica

Online delavnica bo potekala 12. 10. 2020 med 17.00 in 20.00.

 
 
Vsak od nas se vsakodnevno srečuje z različnimi kriptografskimi zapisi, algoritmi in protokoli. Od spletnega bančništva, pri katerem potrebujemo različne certifikate, do vstopanja v komunikacijske kanale, ki so bolj ali manj kriptirani, in kriptovalut ter tehnologije veriženja blokov (blockchain), ki je pred nekaj leti preplavila svet. Za vsem tem ležijo kompleksne matematične tehnike, ki zagotavljajo varnost, celovitost in overitev informacij, ki jih pošiljamo in prejemamo.
 
Cilj delavnice je, da se udeleženci_ke spoznajo z osnovami kodiranja in kriptografije, hkrati pa tudi z zgodovino področja. Tako jim bo mentorica Ana Smerdu, sicer programerka in inženirka, predstavila prvo programerko na svetu Ado Lovelace in zgodovino programiranja, na začetku katere so bile predvsem ženske. Namen je, da bi za nadaljnje programiranje navdušili vse otroke, da bi ti torej spoznali, da so dobri programerji tako ženske kot moški. Metode, ki bodo ob tem uporabljene, so: metoda razlage, hands-on, diy (naredi sam), dito (naredimo skupaj), diskusija.
 
Ciljna skupina so otroci, stari med 11 in 15 let, ki jih zanima programiranje. Ob registraciji morajo otroci navesti svojo starost. Dogodek bo potekal on-line, in sicer v spletni učilnici Moodle, do katere boste dobili dostop po prijavi.

Dogodek omogoča pobuda Meet and Code, cilj dogodkov pa je prikazati otrokom in mladim med 8. in 24. letom, kako zabavno je lahko kodiranje in programiranje in kako ju lahko uporabimo za oživljanje idej z računalniško kodo.
 
'Kripto101' / delavnica za mlade
Delavnico Kripto101 bomo priredili in prilagodli tudi za mlade med 16. in 20. letom starosti, ki jih prav tako zanima programiranje. Delavnica bo potekala 19. 12. med 17.00 in 20.00, prav tako online.

Več: Rampa
'digiVrt' / delavnica za otroke
Na delavnico 12. 10. vabimo vse, ki jih zanima svet rastlinja in biomehatronike. Udeleženci bodo izdelali samovzdržne ekosisteme, ki skrbijo, da imajo rastline primerno količino vlage in s tem optimalne pogoje za rast.

Več: Kersnikova
Izziv #18: Fantastična svetloba
Kadar ne morete na Rampo, pride Rampa z izzivom do vas! Če imate noge trdno na tleh, glavo pa v oblakih, potem je ta izziv kot nalašč za vas, saj si boste lahko zgradili pravi pravcati most med njima!
 
Več: Kersnikova
RAMPA je laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe. Na Rampi soustvarjamo intermedijske projekte in organiziramo izobraževanja. Deluje pod okriljem Zavoda Kersnikova.
Zavod KERSNIKOVA  | Kersnikova ulica 4  | 1000 Ljubljana | info@kersnikova.org | www.kersnikova.org
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zavod Kersnikova · Kersnikova 4 · Ljubljana 1000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp