Copy

Poletna akademija na Kersnikovi


'AnimaKip' / enotedenska delavnica


Rampa, Likozarjeva 1, Ljubljana, 4. nadstropje
28. junij-2. julij 2021, med 8.30 in 16. uro


Kersnikova vabi na prvo Poletno akademijo za otroke in mlade, ki jih zanima svet animacije in ustvarjanja iz gline. Na enotedenski delavnici bodo udeleženci in udeleženke (stari 9–14 let) pod mentorstvom kiparja Veljka Zejaka, likovne pedagoginje Eve Pondrk in strokovnjakov za 3D modeliranje Bora Jarha ter Leona Dolinčarja, razvijali skupno 3D animacijo. Karakterje za animacijo bodo ustvarili iz gline ter jih prenesli v 3D digitalno okolje po postopku fotogrametrije.

Udeleženci in udeleženke bodo na zabaven in igriv način pridobili/e osnovna znanja iz 3D modeliranja, animacije, postopka fotogrametrije, kiparjenja, obdelave gline in dela s keramiko. 

Cena tedenskega varstva, ki zajema delavnice z materiali, dopoldansko in popoldansko malico ter kosilo, je 160 € (early bird 150 €). V primeru prijave dveh otrok dobi drugi 10 % popusta.


Podrobnejše informacije in prijave 
Poletna akademija II: AirTracker // 23.-27. avgust 
Na drugo Poletno akademijo vabimo otroke in mlade, ki jih zanima elektronika, programiranje in okoljevarstvo. Spoznavali bodo sestavo zraka in izdelali tester z različnimi senzorji ter GPS povezavami za beleženje in prikazovanje podatkov o temperaturi, vlagi, sevanju in delcih v zraku. Prijave 

Več: Rampa
[5hek]Sluzovedneži / delavnica za otroke // 7.6.21
Udeleženci/ke se bodo spoznali/e s sluzavkami - enoceličnimi organizmi, ki se zaradi potrebe po hrani organizirajo v večcelične strukture in med seboj funkcionirajo kot eno, saj so tako bolj učinkovite. Ogledali/e si bodo različne poskuse in razjasnili/e, zakaj pravimo, da so tako pametne.

Več: Rampa
[AILab]Špela Petrič: Jaz, fikus. / razstava //  4.6.21
Umetnica skupaj z ekipo programerjev in inženirjev predstavlja serijo STROJ-RASTLINA, v kateri prevprašuje možnosti postantropocentrične kognicije s poudarkom na strojnem učenju kot orodju za odkrivanje drugačnih odnosov z rastlinami. Razstava bo na ogled v galeriji Kresija do 4.7.21.

Več: Galerija Kapelica
 
Pridruži se nam na Facebooku: Laboratorij Rampa  | Galerija Kapelica | BioTehnaKlub K4
RAMPA je laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe. Na Rampi soustvarjamo intermedijske projekte in organiziramo izobraževanja. Deluje pod okriljem Zavoda Kersnikova.
Zavod KERSNIKOVA  | Kersnikova ulica 4  | 1000 Ljubljana | info@kersnikova.org | www.kersnikova.org