Copy

[5HEK]: '3D-modelčki - µ-svet’ / sklop delavnic za otroke in mlade

KDAJ: Vsak četrtek od 17.00 - 18.30, Pričetek 11.03.2021
KJE: Delavnice bodo potekale preko spleta.
KDO: 
Otroci in mladi, stari med 9 in 15 let.
KAKO: Potrebna je predhodna prijava na 5hek@kersnikova.org

Laboratorij Rampa vabi na novo serijo delavnic 3D-modeliranja in spoznavanja produkcijskega procesa v odprtokodnem grafičnem računalniškem programu Blender. Na desetih zaporednih delavnicah se bodo udeleženci spoznali z vmesnikom, odkrili principe modeliranja, usvojili osnove 3D-animiranja in ustvarili edinstvene 3D-modele.

Prvih 5 delavnic bo namenjenih usvajanju osnov navigacije, modeliranja in teksturiranja, nato pa se bodo posvetili modeliranju in animaciji mikroorganizmov. Cilj delavnice je, da se vsak udeleženec spozna z osnovami 3d modeliranja, osnovnimi gradniki mikro-sveta, tisti res zavzeti pa bodo svoj mikroorganizem tudi animirali.
Delavnice, ki bodo potekale preko spleta, so namenjene otrokom in mladim, starim med 10 in15 let, ki jih privlači svet 3D-modeliranja in animacij. Predhodno znanje ali izkušnje niso potrebni, le želja po usvajanju novih veščin in skupnem ustvarjanju.

Letošnja serija delavnic bo še bolj zanimiva in razburljiva, saj bo potekala v sodelovanju s skupino mladih 3D modelčkov iz Pekinga, s katerimi bodo udeleženci in udeleženke skupaj ustvarjali objekte in končno animacijo.

Delavnice bodo potekale v spletni učilnici Moodle, do katere boste dobili dostop po prijavi.
Vodila jih bosta Leon Dolničar, dijak Šubičeve gimnazije, ki je svojo ustvarjalno pot začel prav na Rampi v okviru Petkove akademije in Bor Jarh, študent industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, ki se z oblikovanjem ukvarja že od najstniških let.

Delavnice bodo potekale vsak četrtek med 17. In 18.30 uro. Pričnemo 11. marca

[5HEK] Petkova akademija na Kersnikovi je serija razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti, umetnosti in družbi.


Delavnice omogoča Mestna občina Ljubljana – Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje. 
See less.

5HEK] Petkova akademija:       ‘µ-žverce’

Udeleženke in udeleženci serije delavnic 5HEK se bodo podali v svet mikroorganizmov. Izdelali bodo pravi mikrobiološki laboratorij za preučevanje bakterij.

Več: Rampa

Kolesarska signalna rokavica / delavnica za otroke in mlade

Na delavnici se bodo otroci in mladi seznanili s svetom e-tekstilij: spoznali bodo osnovne e-tekstilne materiale, orodja in možnosti ter izdelali pametno kolesarsko rokavico.

Več: Rampa
Solarni robotki / delavnica za otroke in mlade

Iz delov starih računalnikov in mobitelov bodo udeleženci in udeleženke izdelali preproste solarne robotke različnih oblik, ki se bodo premikali, brneli in zaletavali s pomočjo svetlobe.

Več: Rampa

 
Pridruži se nam na Facebooku: Laboratorij Rampa  | Galerija Kapelica | BioTehnaKlub K4
RAMPA je laboratorij za hekanje znanosti, umetnosti in družbe. Na Rampi soustvarjamo intermedijske projekte in organiziramo izobraževanja. Deluje pod okriljem Zavoda Kersnikova.
Zavod KERSNIKOVA  | Kersnikova ulica 4  | 1000 Ljubljana | info@kersnikova.org | www.kersnikova.org
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zavod Kersnikova · Kersnikova 4 · Ljubljana 1000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp